Πυρ «ομαδόν» κατά του νομοσχεδίου για την υγεία

Απόψεις
Πυρ «ομαδόν» κατά του νομοσχεδίου για την υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Υπουργείο Υγείας νωρίς το πρωί οι υγειονομικοί αντιδρώντας με το νέο νομοσχέδιο

Την απόσυρση του ζητά το σύνολο των υγειονομικών απορρίπτοντας τις αναφορές της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα ότι αυτό  δημιουργεί περισσότερες επιλογές και δίνει ένα βαθμό ελευθερίας που δεν υπήρχε στο σύστημα Υγείας.

*Ο Βασίλης Κούδας, νοσοκομειακός γιατρός στο ΠαΓΝΗ απαντώντας μέσω του 98.4 στην Υπουργό είπε ότι δεν δίνεται καμία ελευθερία.

«Αντίθετα το άρθρο 10» είπε μεταξύ άλλων «εκβιάζει τους γιατρούς που δεν θα επιλέξουν τον ιδιωτικό τομέα καθώς ο μισθός τους θα μείνει καθηλωμένος, υποστελεχώνει περαιτέρω τα νοσοκομεία, ενώ τα ραντεβού των πολιτών για Δωρεάν εξετάσεις θα έχουν πολύ μεγάλο βάθος χρόνου.

*Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ τονίζοντας ότι οι πρόνοιες του θα είναι σε βάρος της υγείας και των πολιτών που θα κληθούν να πληρώνουν στο σύνολο τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

*Απέναντι στο Νομοσχέδιο κι ο Πανελλήνιος ιατρικός Σύλλογος, με τον πρόεδρο του Αθανάσιο Εξαδάκτυλο να ζητά την απόσυρση του άρθρου 10.

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου χαρακτήρισε ως «διάταξη έκτρωμα και πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών» το άρθρο 10, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι όχι η κάλυψη των κενών και η αύξηση των μισθών, αλλά η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News