Ό. Τσάπαλος στον 98.4: Φταίνε και οι πολίτες για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις

Απόψεις
Ό. Τσάπαλος στον 98.4: Φταίνε και οι πολίτες για τις καθυστερήσεις στις συντάξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε λίγους μήνες και στην Κρήτη θα έχουμε κλείσει τις εκκρεμότητες

Κάνουμε ότι είναι δυνατόν και η προσπάθεια δεν θα σταματήσει αν δεν κλείσουν όλοι οι φάκελοι με τις εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες συντάξεις είπε σήμερα στον 98.4 ο Εκπρόσωπος Τύπου του e-ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος. Για το λόγο αυτό βρίσκεται στο νησί κι ο Διοικητής του Ενιαίου Φορέα Παναγιώτης Δουφεξής συνοδευόμενος από τα αρμόδια στελέχη του του Φορέα.

Υποστήριξε ότι οι εκκρεμείς φάκελοι στην Κρήτη αυτή την ώρα είναι 2.000 από τους οποίους οι 1.000 παρουσιάζουν προβλήματα εξαιτίας των ιδίων των δικαιούχων που δεν έχουν ολοκληρώσει τη σύστασή τους.

Υπεραμύνθηκε των προσπαθειών που καταβάλλεται πανελλαδικά, σημειώνοντας ότι οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις που εκκρεμούν είναι  9.000 και διέψευσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων που μιλά για 330.360 ακόμα υποθέσεις που βρίσκονται στην αναμονή.

Αναφορικά με τις αυξήσεις που αναμένουν οι συνταξιούχοι, όπως έχει εξαγγελθεί, είπε ότι η πλειοψηφία τους θα ενισχυθεί εντός του Δεκέμβρη.

Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής του Ενιαίου Φορέα Παναγιώτης Δουφεξής, έχοντας σειρά συναντήσεων με στελέχη του Φορέα όπως και τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι η υποστελέχωση αποτελεί «αγκάθι» για στην Κρήτη, οδηγεί στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, υποσχέθηκε καλύτερες μέρες, αν και όπως διευκρίνισε, ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες στις προσλήψεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News