Ν. Ζερβού: Με κόπο και δύναμη η αποκατάσταση των ζημιών στο Μαλεβίζι

Απόψεις
Ν. Ζερβού: Με κόπο και δύναμη η αποκατάσταση των ζημιών στο Μαλεβίζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τις 15 Νοεμβρίου οι δηλώσεις στο Δήμο Μαλεβιζίου για τις ζημιές που υπέστησαν οι κύριες κατοικίες ώστε να λάβουν την ενίσχυση των 600 έως 6.000 ευρώ

95 στο σύνολο τους τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές από τα οποία τα 60 πρώτη κατοικία, τα οποία δικαιούνται και την ενίσχυση όπως λέει στον 98.4 η Αντιδήμαρχος Νίκη Ζερβού.

Δύσκολος ο δρόμος κατά την ίδια για όλους, έως την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και την επιστροφή της κανονικότητας. Καθημερινή και η προσπάθεια ενίσχυσης με κάθε τρόπο των πληγέντων (ψυχολογική στήριξη, σίτιση, ένδυση), ενώ μία οικογένεια συνεχίζει να φιλοξενείται σε ξενοδοχείο κι άλλες τρείς σε συγγενείς τους.

*Έως τις 7 Νοεμβρίου οι αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας arogi.gov.gr για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την έντονη βροχόπτωση 15 Οκτωβρίου και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε Μαλεβίζι και Σητεία όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών. Αρμόδιος φορέας για τις επιχειρήσεις είναι η Περιφέρεια.

Το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται σε 1.000 ευρώ προς επιχειρήσεις με ελαφρές υλικές ζημιές, 3.000 ευρώ προς επιχειρήσεις με σοβαρές υλικές ζημιές και 6.000 ευρώ προς επιχειρήσεις με πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News