Στο Καστελόριζο 21-28 Αυγούστου η γιορτή της ιστορίας και του πολιτισμού

Απόψεις
Στο Καστελόριζο 21-28 Αυγούστου η γιορτή της ιστορίας και του πολιτισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εκεί όπου το ντοκιμαντέρ συναντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό»

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου (21-28/08/22) έχει εδραιωθεί πλέον ως θεσμός διεθνούς εμβέλειας.

Φέτος κατατέθηκαν 800 υποψηφιότητες από 100 διαφορετικές χώρες, εκ των οποίων η προκριματική επιτροπή, αποτελούμενη από καταξιωμένους σκηνοθέτες, επέλεξε τις 30 καλύτερες από 25 χώρες για να διαγωνιστούν, ενώ άλλες 30 εντάσσονται στο πανόραμα.

Όπως σημειώνει, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 η Ειρήνη Σαρίογλου, 

Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, αυτό θεσμοθετήθηκε το 2016 από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) με σκοπό την ανάδειξη της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς του Καστελλορίζου αλλά και την προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης.

Αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής θα είναι η τελετή έναρξης και στη μνήμη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη.

Τη μουσική επένδυση των διαλειμμάτων έχουν αναλάβει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ καθ’  όλη τη διάρκεια του στη Δημοτική Αίθουσα Μεγίστης θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων: «Η Αττική γη υποδέχεται τους πρόσφυγες του ΄22».

Αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας για την Κρήτη ο Όμιλος ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News