Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Βιαννιτάκης: Πλήρης ασυνεννοησία Υπουργών για τους Εργάτες γης

«Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε πλέον μαζί τους – Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις»

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά το δίκαιο του αιτήματός τους, το βιός τους, τη ζωή τους, οι αγρότες της Κρήτης που παρά την πολύμηνη προσπάθεια τους, μπαίνουν σε μία νέα καλλιεργητική περίοδο με αμφίβολη την πορεία της εξαιτίας της έλλειψης επιπλέον εργατικών χεριών. 

Στις 6.000 ανέρχονται οι ανάγκες για το νησί όπως εκτιμούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι. 

Στην ασυνεννοησία των εμπλεκόμενων Υπουργείων, Εργασίας – Μετανάστευσης – Εξωτερικών – ΥΠΑΑΤ – Επενδύσεων – Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρεται ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μιχάλης Βιαννιτάκης μιλώντας στον 98.4 μετά και τη θέση Νότη Μηταράκη ότι το Υπουργείο που ηγείται εξετάζει ακόμα από μηδενική βάση το νέο Κώδικα Μετανάστευσης που θα καταθέσει στη Βουλή εντός του 2022. «Κάθε Υπουργείο κι άλλη θέση. Το εργασίας τέσσερεις μήνες εξετάζει τον αριθμό των εργατικών χεριών που χρειάζεται η Κρήτη, οι προτάσεις μας παραμένουν στα συρτάρια τους. Η καλλιεργητική περίοδος που ξεκινά τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένης και της ελαιοκομικής, οι ρήτρες για τα εξαγόμενα προϊόντα απειλούν την  μικροοικονομία μας» σημειώνει ο κος Βιαννιτάκης, προσθέτοντας ότι από τα παραπάνω ελλοχεύει ο κίνδυνος ελλείψεων στην εγχώρια αγορά. 

Οι παραγωγοί πάντως δηλώνουν ότι η στάση αυτή, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητούν με τους Υπουργούς και πως βρίσκονται στο σύνολό τους υπ’ ατμό για δυναμικές κινητοποιήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια