Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΕΕ/ΤΑΚ: Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Πολιτείας με τους Δασικούς χάρτες

«Έπρεπε να έχουν δώσει τη λύση που υποσχέθηκαν»

Την παράταση του χρόνου υποβολής αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 ζητά από την Πολιτεία το ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Ενδεικτικό του αιτήματος το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα ο αριθμός των ενστάσεων παραμένει άγνωστος , οι επιτροπές αντιρρησιών δεν έχουν συσταθεί όταν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα απαιτούνται 8 με 10 και το έργο τους περιλαμβάνει και τις αυτοψίες.

Υψηλό εντωμεταξύ αναμένεται και το κόστος διόρθωσης των σφαλμάτων, χωρίς υπαιτιότητα των θιγόμενων ιδιοκτητών, μετά το στάδιο των πρόδηλων σφαλμάτων όπως ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης είπε στον 98.4.

«Οι πολίτες θα πληρώσουν τα λάθη της Πολιτείας για άλλη μία φορά» ανέφερε, όταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος μετά το πρώτο ΣΟΚ που προκάλεσαν οι χάρτες που αναρτήθηκαν και τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών, επισκέφθηκε την Κρήτη και ζήτησε διορία έξι μηνών για τη διόρθωση των αδικιών και χωρίς την επιβάρυνση των θιγόμενων.

Αναπάντητο παραμένει επίσης μέχρι σήμερα γιατί δεν εκμεταλλεύτηκε η βάση των δεδομένων που έχουν οι Ενώσεις της χώρας, τόσο για την κατάρτιση όσο και τη διόρθωση των λαθών και γιατί ο χρόνος επιλογής αυτής της διαδικασίας επιλέχθηκε πριν ολοκληρωθεί η αν εξελίξει και σήμερα κτηματογράφηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια