Αγγέλα Δουλγεράκη

Όλοι οι συνταξιούχοι δικαιούνται τα αναδρομικά του 11μηνου ετών 2015 – 2016

Τις αποφάσεις του ΣτΕ διευκρινίζει στον 98.4 ο Νομικός Εκπρόσωπος των συνταξιούχων ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου Αλέξης Μητρόπουλος

Ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση να δώσει δώρα –επικουρικά του ενδεκάμηνου στο σύνολο των συνταξιούχων  ανεξάρτητα αν είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη ή όχι αφού για δεκαετίες οι αποφάσεις του ΣτΕ αφορούν σε όλους ανεξάρτητα ατομικής προσφυγής.

«Έπρεπε να ματώσουν στα έξοδα και στην αγωνία οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να λάβουν αναδρομικά μόνο το ενδεκάμηνο αντί των 90 μηνών που διεκδικούσαν» είπε ενδεικτικά.

Υπενθυμίζεται ότι τις περικοπές των επικουρικών συντάξεως και των τριών δώρων (Χριστουγέννων-Πάσχα-θερινής άδειας) δικαιούνται μόνο οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια μέχρι 31.7.2020.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι «η ρύθμιση του άρθρου 114 του ν. 4714/2020, με την οποία προβλέφθηκε η καταβολή στους συνταξιούχους των ποσών που αντιστοιχούν μόνο σε περικοπές κύριων συντάξεων (και όχι σε περικοπές επικουρικών συντάξεων ή καταργηθέντα επιδόματα εορτών και αδείας) δεν αντίκειται στην υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις δικαστικές αποφάσεις, δεν συνιστά παράβαση του δεδικασμένου και δεν αντίκειται σε άλλες διατάξεις υπέρτερης τυπικής ισχύος τις οποίες επικαλούνται οι αιτούντες».

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε όλη αυτή την απαράδεκτη, πολυέξοδη, και ψυχοφθόρα διαδικασία. Καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και πρακτική και άμεσα με πολιτική απόφαση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα. Απαιτεί ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξιμες αποδοχές και άμεση ικανοποίηση όλων των άλλων αιτημάτων που τέθηκαν στην πρόσφατη πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια