Ν. Κοκολάκης: Εργαζόμενοι κι εργοδότες ζητάμε να γίνει υποχρεωτική η σύμβαση εργασίας στον τουρισμό

Απόψεις
Ν. Κοκολάκης: Εργαζόμενοι κι εργοδότες ζητάμε να γίνει υποχρεωτική η σύμβαση εργασίας στον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναπροσλήφθηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι – Στην αγορά εργασίας έφηβοι και νέοι 15 έως 18 ετών

 Ένα εκατομμύριο αφίξεις τουριστών αναμένονται τον Ιούνιο στην Κρήτη, με τους εκπροσώπους του τουριστικού κόσμου να κάνουν λόγο για μία σεζόν που θα αγγίξει το 80% του 2019. 

Απορία των ξενοδοχοϋπαλλήλων η άρνηση Κωστή Χατζηδάκη να κηρύξει υποχρεωτική την Κλαδική Σύμβαση Εργασίας όταν η πρόταση έρχεται από εργαζόμενους και επιχειρηματίες.

 Αναφορικά με τις ανάγκες σε εργατικά χέρια ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Κοκολάκης μιλώντας στον 98.4 ανέφερε ότι οι συνάδελφοι του στο σύνολο τους έχουν επαναπροσληφθεί, την ώρα που δεκάδες έφηβοι και νέοι έως 18 ετών σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας μπαίνουν στην αγορά εργασίας εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.

«Χωρίς αντίκρισμα η προτροπή Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους επιχειρηματίες στον τουρισμό να δώσουν καλύτερους μισθούς, όταν ο ίδιος αρνείται την πραγματική αύξηση του κατώτατου μισθού, ο Υπουργός του την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων και με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αποδεκατισμένους» η θέση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News