Π. Κουρουπλής: «Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης με τη ρήτρα αναπροσαρμογής»

Απόψεις
Π. Κουρουπλής: «Τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης με τη ρήτρα αναπροσαρμογής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ευελπιστώ η Δικαιοσύνη να σταθμίσει όλα τα δεδομένα πριν πάρει την απόφαση της»

Τα παραπάνω λέει στον 98.4 ο Νομικός κι Ανεξάρτητος Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής που ζήτησε αλλά δεν του επετράπη να μπει στην αρμόδια Τριμελή Επιτροπή του Αρείου Πάγου την Τρίτη (14/6) που συνεδρίαζε κεκλεισμένων των θυρών, σχετικά με το αίτημα της ΔΕΗ για τη διεξαγωγή πιλοτικής-πρότυπης δίκης με το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής. 

Κατά τον ίδιο και οι εκλογές εξαιτίας των εξελίξεων τοποθετούνται στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.   

Εντωμεταξύ αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Power Pass και θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για την αποζημίωση για τις χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών τους που σπουδάζουν. 

Για τον υπολογισμό του ποσού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο, αρχικά υπολογίζεται το ποσό της ενίσχυσης για κάθε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών παροχών του εσωτερικού που έχει εκδοθεί την περίοδο μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 έως 31η Μαΐου 2022. 

Τέλος το ΙΝΚΑ, Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, με νέα ανακοίνωση του ζητά την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Οκτώβριο του 2021 έως και σήμερα, την επιστροφή των χρημάτων που πλήρωσαν οι καταναλωτές για να καλύψουν την ρήτρα αναπροσαρμογής, να μην γίνεται καμία αποκοπή ρεύματος, όπως και καμία μονομερής τροποποίηση των συμβάσεων. 

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα καλεί τους καταναλωτές όλων των κατηγοριών να αποστείλουν αντίγραφα των λογαριασμών ρεύματος υπ’ όψη του Προέδρου της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Αυτή είναι μία πρώτη πράξη διαμαρτυρίας σημειώνει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News