Γ. Ταβερναράκης: Σε ορίζοντα πενταετίας η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων περιοχών

Απόψεις
Γ. Ταβερναράκης: Σε ορίζοντα πενταετίας η αποκατάσταση των σεισμόπληκτων περιοχών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοίχημα για όλους μας το «τέλος» της κοινωνίας των κοντέινερ σημειώνει στον 98.4 ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Είχε προηγηθεί το 2ο κατά σειρά διαδικτυακό σεμινάριο που διοργανώθηκε σε  συνεργασία με την ΔΑΕΦΚ, με τους μηχανικούς να έχουν πλήθος ερωτημάτων αναφορικά με τη σύσταση του φακέλου.

Για τον ίδιο αν παραμείνουν οι μηχανικοί του ΤΑΕΦΚ στις θέσεις τους, με το γραφείο να λειτουργεί πλέον στην οδό Μάχης Κρήτης 3 στο Ηράκλειο κι ένα παράρτημα στο Αρκαλοχώρι, η σύσταση και εξέταση των φακέλων θα ακολουθήσει συντομότερη πορεία.

Είπε ότι επί συνόλου 8.000 – 9.000 πληγέντων, ενταγμένων στην αρωγή, μόνο οι 250 έχουν προχωρήσει στη σύσταση φακέλου που έχει επεξεργαστεί και ολοκληρωθεί. Για τους λοιπούς στα κτίσματα των οποίων έχει γίνει αυτοψία κι έχουν πάρει και προκαταβολή η προθεσμία υποβολής του φακέλου ολοκληρώνεται 21 Οκτωβρίου του 2022. Σε διαφορετική περίπτωση είτε δεν θα λάβουν βοήθεια, είτε θα κληθούν να επιστρέψουν ότι έχουν πάρει.

Αναφορικά με τιμολόγιο αναθεώρησης, ξεκαθάρισε ότι αυτό για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης θα έχει αναδρομική ισχύ, ενώ παραμένει η εκκρεμότητα του αν αυτή επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News