Νέες υποσχέσεις για τη σωτηρία της Κεραλιμανιώτισσας

Απόψεις
Νέες υποσχέσεις για τη σωτηρία της Κεραλιμανιώτισσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύγουστος 2018 – Ιούνιος 2022 με την περιπέτεια του Ιερού Ναού να συνεχίζεται

Αδυνατεί να βρει Αρχαιολόγο και Συντηρητή η αρμόδια Υπηρεσία που θα εποπτεύει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που έχει αφήσει πάνω στο Ναό , κτίσμα του 855, ο χρόνος, με τον εργολάβο να έχει εγκατασταθεί εδώ και τρείς μήνες, αλλά να μην μπορεί να ξεκινήσει, όπως ο Εφημέριος της Ψαρής Φοράδας πάτερ Νικόλαος Δουλγεράκης λέει στον 98.4.

Τελευταίες εξελίξεις φέρουν Αρχαιολόγο της Υπηρεσίας, εκτός διαγωνισμού κι ως ύστατη λύση, να πηγαινοέρχεται από την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή καθώς ροκανίζεται κι ο χρόνος που έχει στη διάθεση του ο εργολάβος, όχι με δική του ευθύνη.

Ο Ναός παραμένει σκεπασμένος με τον νάιλον, όπως αναφέρει ο εφημέριος και παραμένει κλειστός για την ασφάλεια και των πιστών, ενώ η τελευταία έντονη κακοκαιρία άφησε το αποτύπωμα της και στον προαύλιο χώρο του που γέμισε φερτά υλικά.

«Τάζουν, τάζουν, τάζουν τόσους μήνες, τόσα χρόνια. Ακόμα και σήμερα με υποσχέσεις έφυγα από την Αρχαιολογία. Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Η Περιφέρεια έχει εγκρίνει το κονδύλι που απαιτείται κι η Αρχαιολογία θα πάρει τα χρήματα που ζήτησε για την επιστασία» σημειώνει με λύπη ο πάτερ Νικόλαος.

Αγωνιούν για την τύχη του Ιερού ναού και οι κάτοικοι της περιοχής. Εικόνα της Παναγίας τοποθέτησαν στον προαύλιο χώρο οι προσκυνητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News