Προκαλούν οι διαρροές περί ποινών αν δεν έχουμε «προσωπικό γιατρό»

Απόψεις
Προκαλούν οι διαρροές περί ποινών αν δεν έχουμε «προσωπικό γιατρό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελπίζω να είναι μόνο διαρροές και να επικρατήσει η λογική, δηλώνει στον 98.4 ο Ν. Λαθουράκης

Το μέλος του ΙΣΗ εκτιμά πως το Υπουργείο θα εξετάσει προσεκτικά όλα τα υπάρχοντα δεδομένα

Πληροφορίες θέλουν τους πολίτες να έχουν ποινές σε περίπτωση που δεν θα επιλέξουν προσωπικό γιατρό. 

Μεταξύ αυτών:  -Δεν θα μπορούν να παραπεμφθούν σε νοσοκομεία. Συνεπώς θα πρέπει να επιλέγουν ιδιωτικό νοσοκομείο για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους όπου μάλιστα δεν θα υπάρχει κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ αφού δεν θα έχει εκδοθεί παραπεμπτικό.

-Θα πληρώνουν μεγαλύτερες συμμέτοχες σε ιατρικές πράξεις και εξετάσεις αλλά και σε φάρμακα. Το ακριβές ποσοστό θα ορίζεται στις υπουργικές αποφάσεις αλλά όπως έχει δηλώσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ειδικά για τα φάρμακα θα είναι πιθανώς αυξημένο κατά 10%. Δηλαδή ενώ η συμμετοχή σήμερα για τη αγορά φαρμάκων φθάνει έως το 25%, όποιος δεν θα έχει συνταγή από προσωπικό γιατρό μπορεί να πληρώνει και 35%.

-Δεν θα έχουν προτεραιότητα για ραντεβού για ιατρικές υπηρεσίες στο ΕΣΥ, αφού αυτά θα κλείνονται μέσω του προσωπικού γιατρού και επομένως θα προηγούνται οι πολίτες που έχουν επιλέξει τον προσωπικό τους ιατρό.

Στις 16 Ιουνίου αναμένεται να παρουσιασθεί ο θεσμός στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, καθώς αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της χώρας.

Από την ημέρα που θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις, θα υπάρχει περιθώριο ενός εξαμήνου κατά το οποίο οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν και να εγγραφούν στον προσωπικό τους γιατρό.

Η επιλογή θα μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από την περιοχή, είτε ανάμεσα σε γιατρούς που σήμερα υπηρετούν σε δημόσιες δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δηλαδή στα Κέντρα Υγείας, στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), σε πολυϊατρεία κλπ., είτε ανάμεσα σε ιδιώτες γιατρούς.

Αναφορικά με το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» ο γιατρός είπε ότι ακόμα κι αν δεν φθάσει SMS στις γυναίκες που τη δικαιούνται πως αυτή μπορεί να συνταγογραφεί.

Δικαιούχοι είναι γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών. Θα πρέπει να έχουν ΑΜΚΑ και να έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση.  

Εξαιρούνται οι γυναίκες που έχουν ήδη κάνει εξέταση μαστού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους είτε έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού την τελευταία πενταετία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News