Αλλάξαμε καταναλωτικές συνήθειες εξαιτίας της ακρίβειας

Απόψεις
Αλλάξαμε καταναλωτικές συνήθειες εξαιτίας της ακρίβειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγοράζουμε λιγότερα και στραφήκαμε σε προσφορές και μη επώνυμα

Πτώση της κατανάλωσης και αλλαγή των συνηθειών μας, στην αγορά βασικών αγαθών καταγράφουν τα  στοιχεία που παρουσίασε στον 98.4 ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου Logistics Νεκτάριος Κανακαράκης, εξαιτίας της ακρίβειας.

Ενδεικτικό και το γεγονός ότι νοικοκυριό με καθαρό μισθό από τα 750 έως τα 1.100 ευρώ καταναλώνει για τα διατροφικά είδη όπως και τα είδη καθαρισμού και προσωπικής φροντίδας μόνο το 15-27% του μισθού του, καθώς το υπόλοιπο πηγαίνει σε λογαριασμούς οργανισμών, ανάγκες των παιδιών και καύσιμα.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι εντονότερα για τους κατοίκους των πόλεων και περισσότερο αντιμετωπίσιμα για τους κατοίκους των χωριών.

Σε καλύτερη κατάσταση επίσης η Κρήτη λόγω πρωτογενή τομέα και τουρισμού σε σχέση με άλλες περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Εντωμεταξύ τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ως ανάχωμα στο ξέφρενο ράλι ανατιμήσεων σχεδιάζει η κυβέρνηση όπως αφήνουν να εννοηθεί οι συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς. 

Καθολικό το αίτημα της αγοράς για το παραπάνω, καθώς ήδη εταιρείες παραγωγής τροφίμων και εμπορικές επιχειρήσεις έχουν αποστείλει στα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων νέους ανατιμημένους τιμοκαταλόγους, με τις αυξήσεις κατά μέσο όρο να υπολογίζονται στο 10%. Οι ανατιμήσεις αναμένεται να περάσουν σταδιακά στα ράφια των καταστημάτων έως το τέλος Ιουλίου, ανάλογα με τα αποθέματα που διαθέτουν στις αποθήκες τους. 

Έσπασε το φράγμα των 2,5 ευρώ και η τιμή της βενζίνης στην Κρήτη ενώ η 100αρα ανέβηκε στα 2,60.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News