Ανάβει φωτιές το αναθεωρημένο τιμολόγιο για τους σεισμόπληκτους

Απόψεις
Ανάβει φωτιές το αναθεωρημένο τιμολόγιο για τους σεισμόπληκτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δημοσιονομικό κόστος καθορίζει τις σεισμόπληκτες περιοχές για το αναθεωρημένο τιμολόγιο - Ζητάμε την αναδρομική του ισχύ οριζόντια, η θέση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

Φωτιές ανάβει το ενδεχόμενο αποκλεισμού σεισμόπληκτων περιοχών της χώρας από την αναδρομική αναθεώρηση του τιμολογίου του 2011 για να καλύπτεται το κόστος επισκευής, αποκατάστασης ή ανέγερσης νέων κτηρίων, μετά τις καταστροφές από τους σεισμούς, λόγω δημοσιονομικού κόστους.

Πρώτες αντιδράσεις καταγράφονται από τη Σάμο και τη Μυτιλήνη.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΤΕ/ΤΑΚ Γιώργος Ταβερναράκης ερωτηθείς σχετικά από τον 98.4 επανέλαβε ωστόσο ότι η Αρχή της Νομιμότητας απαιτεί η αναθεώρηση αυτή να αφορά το σύνολο των σεισμοπαθών.

Υπενθυμίζεται ότι σε απάντηση του προς τον Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου ο Υφυπουργός Υποδομών είπε πως δεν θα γίνει οριζόντια αύξηση του τιμολογίου αλλά θα επισημανθούν οι συγκεκριμένοι κωδικοί που έχουν επηρεαστεί από την ακρίβεια για τους οποίους θα γίνει αναθεώρηση και αύξηση των τιμών.  

 Εντωμεταξύ άνοιξε εκ νέου η arogi.gov.gr για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Κρήτη και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής ή επιχορήγησης επιχείρησης ή αποζημίωση οικοσκευής, έπειτα από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των τροποποιητικών υπουργικών αποφάσεων.  

Επίσης με τροποποιητικές ΚΥΑ διευρύνεται η περίμετρος των δικαιούχων που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ή αποζημίωση οικοσκευής. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για αυτόν τον σκοπό από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου έως την Τρίτη 14 Ιουνίου. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση πρώτης αρωγής έπρεπε να είχαν υποβάλει έως τις 28 Φεβρουαρίου αίτηση και φάκελο στην Περιφέρεια για την επιχορήγηση που προβλέπει ο νόμος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News