«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είναι ίδρυμα και δεν είναι δικό μου»

Απόψεις
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είναι ίδρυμα και δεν είναι δικό μου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι των παιδιών, των οικογενειών που στηρίζει, του κόσμου που το υποστηρίζει - Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά ο Πρόεδρος του Κώστας Γιαννόπουλος

Στον αέρα οι δομές πρόνοιας του Χαμόγελου του Παιδιού μετά τις αποφάσεις της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου όπως και τα 241 παιδιά που φιλοξενούνται αυτή την ώρα στα 14 σπίτια του ανά την Ελλάδα καθώς οι νέοι πολεοδομικοί κανονισμοί επιφέρουν λουκέτα.

Η εφαρμογή συγκεκριμένων άρθρων επιβάλλει αυστηρές και ανελαστικές προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των Ιδιωτικών Μη Κερδοσκοπικών Μονάδων Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας, καθώς και σχετικές κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, όπως είναι η ποινή φυλάκισης κατ' ελάχιστον ενός έτους, η παύση του διοικητικού συμβουλίου και υπέρογκα πρόστιμα, χωρίς να περιλαμβάνει τους δημόσιους και εκκλησιαστικούς φορείς.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος ζητά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, επαναλαμβάνει ότι το «Χαμόγελο» δεν είναι ίδρυμα, δεν είναι του Γιαννόπουλου,  αλλά των παιδιών, των οικογενειών που στηρίζει και του κόσμου που το στηρίζουν.

Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο έχουμε καλή συνεργασία, να μας συναντήσει επιστρέφοντας από τις Η.Π.Α. Όχι μόνο να καταργηθεί αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος, αλλά να θεσμοθετηθεί και να θωρακιστεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ως κέντρο αναφοράς για κάθε παιδί που είναι σε ανάγκη ή κίνδυνο, τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς, σμειώνει.

Παράλληλα, τα ενήλικα παιδιά του «Χαμόγελου» δηλώνουν: Είμαστε σήμερα εδώ να υπερασπιστούμε την Οικογένειά μας. Η λέξη ιδρυματοποίηση και ίδρυμα μάς προσβάλλει σαν οντότητες, και δεν ταιριάζει στα Σπίτια που μεγαλώσαμε. Τα Σπίτια του «Χαμόγελου» είναι ένα case study που θα έπρεπε να έχει μελετήσει πρώτα η κα Υφυπουργός. Καλούμε, τον κ. Πρωθυπουργό, όσο και την κα Μιχαηλίδου να συζητήσουμε το θέμα μέσα από τη δική μας βιωμένη εμπειρία. Είμαστε φωνές και άνθρωποι της κοινωνίας, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας με φωνή και λόγο.

Ο επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Μαρκής: Διερωτάται κανείς διαβάζοντας τον νόμο αν οι ρυθμίσεις του έχουν συνταχθεί ή έστω έχουν οποιαδήποτε σχέση με κάποιον νομικό. Θέλω βέβαια να πω ότι τίποτα από αυτά που λέει ο νόμος δεν μπορεί να γίνει αυτομάτως. Έχω τη στέρεα πεποίθηση ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να υλοποιήσει ρυθμίσεις αυτού του επιπέδου και της επιπολαιότητας. Ψηλά το ανάστημα «Χαμόγελο», συνεχίστε το έργο σας, συνεχίστε την προσφορά σας!

Η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου  Ξένη Δημητρίου : Δε γίνεται να ξεχωρίζεις τα παιδιά που ζουν στους ιδωτικούς φορείς παιδικής προστασίας με τα παιδιά των δημόσιων και εκλλησιαστικών φορέων. Αν κανείς ήταν ειλικρινής με τον εαυτό του θα έπρεπε να ξεκινήσει με τις δημόσιες δομές που είναι στο χέρι του να τις αλλάξει. Και μετά αν θέλει να υποχρεώσει τις ιδιωτικές δομές να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News