Τσακίζει η ακρίβεια τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών κι επιχειρήσεων

Απόψεις
Τσακίζει η ακρίβεια τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών κι επιχειρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από 2,21 η τιμή της βενζίνης το λίτρο στο Ηράκλειο σήμερα και 2,25 στο Λασίθι.

Για πρώτη φορά εδώ και 28 χρόνια ο πληθωρισμός στη χώρα μας κινείται σε διψήφιο ποσοστό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο εκτινάχθηκε στο 10,2% από 8,9% τον Μάρτιο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πληθωρισμός είχε ξεπεράσει το 10% τον Απρίλιο του 1994 οπότε είχε διαμορφωθεί στο 10,2%. Την περίοδο της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2020 είχε υποχωρήσει στο -1,4% και τον Απρίλιο του 2021 στο -0,3%.

*Ασήκωτο βάρος η ακρίβεια. Στα 2.60 έφθασε η τιμή της βενζίνης σε νησί και στα 2.60 η τιμή ενός κιλού ψωμί, καταγγέλλει ο  Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης. Αναφέρει πως είναι επιφυλακτικός έναντι των τελευταίων μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι πολλοί δεν θα ωφεληθούν κι επανέλαβε ότι χωρίς τη μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες το αύριο θα είναι ακόμα δυσκολότερο για εκατομμύρια Έλληνες.

Εντός των ημερών όπως είπε κατατίθεται η 2η αγωγή κατά των παρόχων ενέργειας για τις υπέρογκες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς μέσω της ρήτρας αναπροσαρμογής στο πρωτοδικείο Αθηνών, με την πρώτη να εκδικάζεται την 1η Ιουνίου. Αναμεσά τους Ιεροί Ναοί και Γηροκομεία όπως σημειώνει ο ίδιος.  

*Από 2,21 η τιμή της βενζίνης το λίτρο στο Ηράκλειο σήμερα και 2,25 στο Λασίθι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News