Με τιμοκατάλογο οι δευτερογενείς διακομιδές από ασθενοφόρα ιδιωτικών κέντρων

Απόψεις
Με τιμοκατάλογο οι δευτερογενείς διακομιδές από ασθενοφόρα ιδιωτικών κέντρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αρχή έγινε από την 1η ΥΠΕ στην Αττική - Θύελλα οι αντιδράσεις

Όπως κατήγγειλε ανήμερα της Πρωτομαγιάς ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΑΒ, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ανάρτησε στο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΕΚΑΒ την απόφαση της 1ης ΥΠΕ με θέμα: “Υπηρεσίες μίσθωσης αδειοδοτημένων ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση δευτερογενών διακομιδών (όπως εξιτήρια και επανεξετάσεις) των δομών υγείας αρμοδιότητας της 1ης ΥΠΕ, διάρκειας έως και 15/05/2022 με δυνατότητα μονομερούς παράτασης και με ισχύ από 28/04/2002». Αφορά στις δευτερογενείς διακομιδές με πέντε ασθενοφόρα στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός , Σισμανόγλειο-Αμ. Φλέμινγκ  και Ιπποκράτειο.

Για έγγραφο ενάντια στη φιλοσοφία του ΕΚΑΒ, του ΕΣΥ και των εργαζόμενων, κάνουν λόγω μιλώντας στον 98.4 οι Δημήτρης Βρύσαλης και Κυριάκος Θεοδοσάκης από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ και την ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα σε επίπεδο Κρήτης η παραπάνω πρακτική έχει  καταγγελθεί εγγράφως από τους ιδίους αρκετές φορές, ενώ εκφράζεται ανησυχία για την επόμενη ημέρα πανελλαδικά καθώς τώρα υπάρχει επίσημο έγγραφο – σύμβαση.   

«Είναι σαφές ότι θα διεκδικήσουμε την απόσυρση και ακύρωση της απόφασης αυτής από το Υπουργείο Υγείας και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ» προσθέτουν κι οι δύο.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης αναφέρει ότι υπήρξε περίπτωση που η οικογένεια ασθενούς κλήθηκε να πληρώσει 200 ευρώ, ενώ ο Κυριάκος Θεοδοσάκης συνέστησε κανείς συνοδός να μην μπει στη διαδικασία του παζαρέματος που κάποιοι επιχειρούν, δηλαδή μία μεταφορά επί πληρωμή και μία Δωρεάν.  

Στον τιμοκατάλογο που αναρτήθηκε τα ποσά κυμαίνονται από 40 έως 90 ευρώ.

Οργισμένη ήταν κι  η αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη που καλεί τον Υπουργό υγείας Θάνο  Πλεύρη να πάρει πίσω την απόφαση αυτή.

*Κινητοποίηση επίσης σήμερα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία σήμερα στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Ηρακλείου, εξαιτίας της απόλυσης των συναδέλφων τους με τρίμηνες συμβάσεις που είχαν προσληφθεί για να καλύψουν τα κενά των σε αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών, που επιστρέφουν μετά τον εμβολιασμό τους.

Η στήριξη των νοσοκομείων αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως παραμένει μόνο στις εξαγγελίες η θέση του Δημήτρη Βρύσαλη. Σε επίπεδο Κρήτης ο αριθμός τους ανέρχεται περίπου στους 100, εκ των οποίων 38 στο ΠαΓΝΗ και 25 στο Βενιζέλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News