ΕΝΔΙΣΥ: «Δίνουν διπλή σύνταξη σε δημάρχους, νομάρχες και πρώην κοινοτάρχες»

Απόψεις
ΕΝΔΙΣΥ: «Δίνουν διπλή σύνταξη σε δημάρχους, νομάρχες και πρώην κοινοτάρχες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύελλα αντιδράσεων για τις ανισότητες μεταξύ των Ελλήνων Πολιτών, με το Ενιαίο Δίκτυο που έκανε την αποκάλυψη να ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω σήμερα την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας

Ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος μιλώντας στον 98.4 αναφέρει ότι το Υπουργείο παρανομεί και προκαλεί ανισότητες μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, όταν η Πολιτεία δεν χορηγεί διπλές συντάξεις, ούτε στις χήρες.

Η σχετική εγκύκλιος, που δημοσιεύτηκε τη Μ. Εβδομάδα, και φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου καλύπτει τόσο εν ενεργεία τοπικούς «άρχοντες», καθώς και όσους είχαν εκλεγεί στο παρελθόν κι ανέρχονται περίπου στους 1.200 με τον καθένα από αυτούς να εισπράττει περίπου 80.000 ευρώ. 

Επικρίνει σφοδρότατα τη σχετική εγκύκλιο και σημειώνει μεταξύ άλλων: « Ο κ. Τσακλόγλου για να ευνοήσει μια συγκεκριμένη κατηγορία αιρετών, επιλέγει να τους χορηγήσει διπλή σύνταξη, παρανομώντας και καταστρατηγώντας σχετική διάταξη νόμου.  Με τις εκλογές να έρχονται, το ψηφοθηρικό του πράγματος, «βγάζει μάτι»… «Προφανώς ο κ. Τσακλόγλου δεν λειτουργεί κατά μόνας. Περιμένουμε από τον πολιτικό του προϊστάμενο να πάρει θέσει επί του θέματος.  

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δεν είναι εκείνος άλλωστε, που κόπτεται για την ομαλή λειτουργία του ΕΦΚΑ; Δεν είναι εκείνος που θεσμοθέτησε «ένα τσουβάλι» πειθαρχικά συμβούλια, που θα ελέγχουν τους εργαζόμενους του Φορέα; Τώρα, τι ακριβώς ζητάει ο υφιστάμενός του; Να υπογράφουν οι εργαζόμενοι διπλές συντάξεις σε δημάρχους και νομάρχες, αγνοώντας διατάξεις νόμου; Τέτοια αλαζονεία». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News