Δ. Βρύσαλης: Φοβάμαι ότι το αύριο της Δημόσιας Υγείας είναι ζοφερό

Απόψεις
Δ. Βρύσαλης: Φοβάμαι ότι το αύριο της Δημόσιας Υγείας είναι ζοφερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία των εργαζόμενων για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρηματικούς ομίλους

Η κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που συχνά πυκνά φθάνει στο απροχώρητο και οι καθησυχαστικές δηλώσεις της 7ης ΥΠΕ περί στελέχωσης της Δημόσιας Υγείας, ανησυχούν εκ νέου το Σωματείο Εργαζομένων του ΠαΓΝΗ, διαβλέποντας ζοφερές αλλαγές άμεσα για την υγεία και τους ασφαλισμένους.

«Στόχος τους είναι η μετακύληση του κόστους της ευθύνης για κάλυψη των υγειονομικών αναγκών από το κράτος στους ίδιους τους ασθενείς και η ενίσχυση της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου» επισημαίνει ο Δημήτρης Βρύσαλης στον 98.4.

Μιλά για τον Κυβερνητικό Σχεδιασμό του νέου ΕΣΥ με μελανά χρώματα που περιλαμβάνει επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με όσο το δυνατόν λιγότερη κρατική χρηματοδότηση και με το ελάχιστο δυνατό ευέλικτο περιπλανώμενο προσωπικό, μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και διεύρυνση των ΣΔΙΤ.

Παράλληλα αναφέρεται στα προβλήματα λειτουργίας της παιδοψυχιατρικής κλινικής που στερείται χώρων και προσωπικού όταν αυτή καλείται να καλύψει τις ανάγκες πολλών παιδιών από όλη την Κρήτη κι όχι μόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News