Σ. Βαρδάκης: Απίστευτη η απόφαση να κόψουν χρήματα από τις άδειες κορωνοϊου στον ιδιωτικό τομέα

Απόψεις
Σ. Βαρδάκης: Απίστευτη η απόφαση να κόψουν χρήματα από τις άδειες κορωνοϊου στον ιδιωτικό τομέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και οι διορθώσεις δεν αποκαθιστούν τις αδικίες

Δριμύ κατηγορώ του Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη στην Κυβέρνηση για την απόφαση της να κόψει το 50% των αποδοχών των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα για τις τρεις πρώτες ημέρες άδειας νόσησης λόγω κορωνοϊού .

Αναφέρει επίσης ότι σε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπεται η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα παιδιών προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης που διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19 και με την αυτονόητη δυνατότητα επέκτασής της για όσες ημέρες τα παιδιά παραμένουν θετικά και χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι. Προτείνεται επίσης η πρόβλεψη ειδικής άδειας απουσίας των εκπαιδευτικών με ένα υποκείμενο νόσημα.  

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θεωρώντας προφανώς υπαίτιους τους γονείς για τη νόσηση των τέκνων τους, τους τιμωρεί παραδειγματικά, αφαιρώντας τους, κυνικά, το 50% των αποδοχών τους, για τις μέρες, που θα κάνουν χρήση της ειδικής άδειας ασθενείας» σημειώνει ο Βουλευτής. 

*Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης λέει ότι στις 8 Φεβρουαρίου αναμένεται να οριστεί από το Δικαστήριο η τιμή μονάδας  για το φράγμα Άμοιρών – Αγίου Βασιλείου.

Γνωστοποιεί επίσης ότι τέλος του μήνα με βάση την ενημέρωση που είχε από την Αρχαιολογία πως θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την παρουσία αρχαιολόγου στο έργο αποκατάστασης των ζημιών του μνημείου Ιερού Ναού της Κεραλιμανιώτισσας στην Ψαρή Φοράδα.

Αιτία για την καθυστέρηση φαίνεται να είναι σύμφωνα με τον ίδιο η έλλειψη προσωπικού από την υπηρεσία και η απαραίτητη παρουσία τους στις σεισμόπληκτες περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News