Ακρίβεια κι ανέχεια βγάζουν τους παραγωγούς στους δρόμους

Απόψεις
Ακρίβεια κι ανέχεια βγάζουν τους παραγωγούς στους δρόμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα σε σύσκεψη των παραγωγών από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αστερουσίων – Ηρακλείου τη Δευτέρα στο ΚΑΠΗ Αρχανών

Επι τάπητος  το σύνολο των προβλημάτων που τους απασχολούν: κόστος παραγωγής και διάθεσης προϊόντων, ζημιές στις καλλιέργειες, δασικοί χάρτες, όπως και θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου στα Αστρούσια Μανόλης Καρκαβάτσος είπε στον 98.4.   

Στα αιτήματά τους:

*Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

*Μείωση του κόστους παραγωγής με άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα παραγωγής και τα αγροτικά εφόδια. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

*Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

*Κατάργηση του ΦΠΑ και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

*Να μην υπάρξει καμιά επίπτωση σε ότι αφορά την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων στον ΟΣΔΕ των αγροτοκτηνοτρόφων στο νομό, σε σχέση με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι για τις ενστάσεις!

*Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.

*Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο το οποίο κλέβει το όνομα τσίπουρο και τσικουδιά από τους αμπελουργούς αντικαθιστώντας το με την ονομασία προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων).

*Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την κάλυψη όλων των κενών στα Κέντρα Υγείας και στα αγροτικά ιατρεία.

Τέλος, στη ΔΕΗ Χανίων συγκεντρώνονται την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου οι αγροτοκτηνοτρόφοι των Χανίων διεκδικώντας:  · Άμεση μείωση του αγροτικού ρεύματος κατά 50% και · Συνολική μείωση του αγροτικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.  

Τη Δευτέρα 31 του μήνα η Πανχανιώτικη κινητοποίηση με τα αγροτικά και τα τρακτέρ στις 11π.μ στον κόμβο των Μουρνιών.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News