«Θηρίο» οι οικονομικές υποχρεώσεις για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι

Απόψεις
«Θηρίο» οι οικονομικές υποχρεώσεις για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθησυχαστικές δεσμεύσεις προς το παρόν Μανόλη Φραγκάκη

Μερική δικαίωση για το Σύλλογο Σεισμόπληκτων «Ελπίδα» η απαλλαγή και η μείωση των Δημοτικών Τελών για το 2022 με απόφαση του Δήμου ανά κατηγορία πληγέντων, παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει ώστε να καλυφθεί το σύνολο των κατοίκων κι επιχειρήσεων στην περιοχή.

«Συνεχίζονται οι διεκδικήσεις μας από την Πολιτεία καθημερινά» η θέση του Δημάρχου Μανόλη Φραγκάκη μέσω του 98.4

Απαντώντας στα ερωτήματα και στις ανησυχίες των πληγέντων είπε ότι για το 2022 δεν θα επιβαρυνθούν με Δημοτικά τέλη οι ιδιοκτήτες κίτρινων και κόκκινων σπιτιών σε αντίθεση με τους διαμένοντες σε πράσινα χαρακτηρισμένα οικήματα για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις είπε πως απόφαση είναι η μείωση των τελών σε ποσοστό 50% στο σύνολο της επιχειρηματικότητας.

Διαβεβαίωσε τους διαμένοντες σε οικίσκους πως το ρεύμα το πληρώνει ο Δήμος και πως διεκδικεί από την πολιτεία να καλύψει τις ανάγκες αυτές ώστε και μελλοντικά να μην επιβαρυνθεί κανείς πολίτης. Μάλιστα με έγγραφο του προς τον αρμόδιο Υπουργό ζητά και το ποσό που οφείλετε στην Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για την ηλεκτροδότηση των καταυλισμών που αναμένεται να φθάσει στις 150 – 160.000 ευρώ.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News