Με κοινό βηματισμό οι Σύλλογοι Αποσταγματοποιών Κρήτης για το όνομα της τσικουδιάς

Απόψεις
Με κοινό βηματισμό οι Σύλλογοι Αποσταγματοποιών Κρήτης για το όνομα της τσικουδιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδιαπραγμάτευτο το όνομα διαμηνύει ο Πρόεδρος της Ομάδας Αμπελοκαλλιεργητών Πρίαμος Ιερωνυμάκης μέσω του 98.4

Να ενώσουν δυνάμεις τους καλεί ο Σταύρος Αραχωβίτης

Διευκρινήσεις ωστόσο του ιδίου στους μη επαγγελματίες του χώρου ότι δεν παζαρεύτε η ταυτότητα του προϊόντος και δεν θα επιτρέψουν αυτό να αναγράφετε με μαρκαδόρο πάνω σε σακούλες και πλαστικά μπουκάλια.

Κάλεσμα παράλληλα το Πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων επι ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη μέσω του 98.4 στους παραγωγούς να ενώσουν δυνάμεις για την προάσπιση του ονόματος του προϊόντος και στη συνέχεια για το ξεκαθάρισμα των ορισμών, αμπελοκαλλιεργητής, αμβυκούχος, διήμερος κλπ.

Ο ίδιος προσθέτει πως:

1. Από κανένα νομικό κείμενο της Ευρωπαϊκής ή της Εθνικής νομοθεσίας δεν προκύπτει υποχρέωση αλλαγής της ορολογίας και της εγκατάλειψης των όρων «Τσίπουρο και Τσικουδιά».

  1. Σε κανένα νομικό κείμενο της Ευρωπαϊκής ή της Εθνικής νομοθεσίας δεν περιγράφεται αυτή η καινούργια ορολογία την οποία εισάγει η Κυβέρνηση με το εν λόγω νομοθέτημα.
  2. Καμία σχετική συζήτηση αλλαγής της ορολογίας δεν έχει αναπτυχθεί μέχρι τώρα, ούτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε, πολύ περισσότερο, στη χώρα μας.
  3. Αυθαίρετα επιχειρείται σύγχυση μεταξύ του παραδοσιακά παραγόμενου αποστάγματος και των κανόνων εμπορίας αλκοολούχων ποτών. Οι κανόνες εμπορίας ουδεμία σχέση έχουν με την παρούσα Οδηγία και την ενσωμάτωσή της στο εθνικό μας δίκαιο.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News