Ν. Χατζόπουλος: Σε ισχύ η εγκύκλιος Τσακλόγλου για τις περικοπές στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας

Απόψεις
Ν. Χατζόπουλος: Σε ισχύ η εγκύκλιος Τσακλόγλου για τις περικοπές στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφορικές κι άνευ ουσίας οι υποσχέσεις λέει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εφόσον δεν έχει ακυρωθεί γραπτώς

Ο Πρόεδρος του Νίκος Χατζόπουλος μιλώντας στον 98.4 σημειώνει ότι αν σε διάστημα 60 ημερών η εγκύκλιος δεν έχει ακυρωθεί το Δίκτυο θα προσφύγει στο ΣτΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο η Κυβέρνηση δεν εκτελεί μνημονιακή επιταγή, αλλά πήρε την απόφαση αυτή για την εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ.

*Δριμεία και η ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρεθύμνου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται για μια ακόμη μία φορά να κατακρεουργήσει τις πενιχρές συντάξεις που έχουν απομείνει. Επιβεβαιώνεται ότι ο ένας απ’ αυτούς κόβει και ο άλλος ράβει, ο ένας όταν είναι στη κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει το αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο του προηγούμενου και ο άλλος που μένει στην αντιπολίτευση «βγαίνει στα κεραμίδια» για τις αδικίες που ο ίδιος έχει ψηφίσει. Ντροπή» 

*Κοινοβουλευτική παρέμβαση για το θέμα 52 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την οποία συνυπογράφει κι ο Σωκράτης Βαρδάκης που δηλώνει: ««Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε μία καθαρά πολιτική επιλογή, την περικοπή συντάξεων, που θα φτάσει τα 268 ευρώ ανά μήνα, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό κενό που δημιουργεί η έναρξη λειτουργίας του κεφαλαιοποιητικού συστήματος του νόμου Χατζηδάκη, που αφορά στην Επικουρική Σύνταξη. Με την εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου, οι νέοι συνταξιούχοι χηρείας και αναπηρίας, οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση και η ακρίβεια συρρικνώνουν δραματικά, το εισόδημά τους. Για τους λόγους αυτούς καλούμε το Υπουργείο μέσω της κοινοβουλευτικής μας παρέμβασης, να απαντήσει, αν προτίθεται να ανακαλέσει την «εγκύκλιο Τσακλόγλου» προκειμένου να αποφευχθούν οι τεράστιες μειώσεις, εις βάρος των χήρων και των αναπήρων και ποια μέτρα θα λάβει, προκειμένου να προστατευτούν οι συνταξιούχοι από το τρομακτικό κύμα ακρίβειας, που μειώνει τα εισοδήματά τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News