Μ. Σενετάκης: Υποδειγματική η διαχείριση της Πολιτείας στις σεισμόπληκτες περιοχές

Απόψεις
Μ. Σενετάκης: Υποδειγματική η διαχείριση της Πολιτείας στις σεισμόπληκτες περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδωσε άμεσα λύσεις και ήταν παρούσα σε θέματα ζωτικής σημασίας

Έδωσε λύση άμεσα σε: Στέγαση, Σίτιση, Σχολεία και επιχειρεί καθημερινά για την Ανοικοδόμηση των πληγέντων περιοχών, γνωρίζοντας όλοι μας ότι αυτό απαιτεί χρόνο, δουλειά και υπομονή. Στα 40 εκατομμύρια τα χρήματα που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής μέσω της αρωγής.

Τα παραπάνω δηλώνει στον 98.4 ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης ερωτηθείς για τις απαντήσεις και την επίσπευση των διαδικασιών που ζητούν οι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές, από την Πολιτεία.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες μιλώντας στον 98.4 οι Μάρκος Κοκολάκης και Κώστας Γκαντανάτσιος από το Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» ανέφεραν ότι οι εκκρεμότητες είναι δεκάδες, ο βηματισμός της αποκατάστασης κι ανάπτυξης αργός, ενώ με νέα τους επιστολή προς τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής κι αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο ζητούν να τους αποσταλούν τα στοιχεία για τους μέχρι τώρα ελέγχους, αναφορικά με την κατάσταση των κτιρίων. Ισχυρίζονται πως μέχρι τις 12 Νοεμβρίου οι έλεγχοι που εκκρεμούσαν σε πρωτοβάθμιο επίπεδο ήταν 1.200, πως τα παραπάνω στοιχεία είναι κρίσιμα για την υποβολή δηλώσεων από τους πληγέντες, όπως και τη βοήθεια τους.  

Μέχρι στιγμής ο Σύλλογος έχει αποστείλει στο αρμόδιο γραφείο του Υφυπουργού, παρά τη δυσφορία τους όπως καταγγέλλουν, τρία email με τα αιτήματα και τις προτάσεις τους αλλά χωρίς αντίκρισμα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News