Στ. Αραχωβίτης: Όχι άλλη μια χαμένη Κοινή Αγροτική Πολιτική, όχι άλλη μια ευκαιρία χαμένη

Απόψεις
Στ. Αραχωβίτης: Όχι άλλη μια χαμένη Κοινή Αγροτική Πολιτική, όχι άλλη μια ευκαιρία χαμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα «κενά» του σχεδίου που υπέβαλε η Ελλάδα για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027

Ναι μεν αλλά, στο Στρατηγικό σχέδιο του ΥΠΑΑΤ, για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027, από τον πρώην Υπουργό επι ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη, καθώς παραμένουν  όπως είπε στον 98.4 αρκετά ερωτήματα αναπάντητα που έχουν να κάνουν με τη βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα.

Επιρρίπτει στην κυβέρνηση την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου με τον παραγωγικό κόσμο, κάνει λόγο μόνο για παρουσιάσεις και επισημαίνει πως  το Υπουργείο σήμερα δεν απαντά με ποιο τρόπο θα διατηρηθεί η απασχόληση  και στο χωράφι και στη μεταποίηση. Πως λείπει ο στόχος της συγκράτησης του πληθυσμού στην ύπαιθρο και παράλληλα η ανανέωση της ηλικιακής σύνθεσης του. Μιλά για τη μη αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ποιότητας και της διαφοροποίησης, τα ΠΟΠ και τα ΠΓΕ προϊόντα, αλλά και τη μείωση του κόστους παραγωγής και την θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Ο πρώην Υπουργός επισήμανε τα παραπάνω μεταξύ άλλων μετά τις δηλώσεις Σπήλιου Λιβανού περί πρότασης ισορροπημένης και συνεκτικής με αναπτυξιακό προσανατολισμό, κοινωνική ευαισθησία και αυξημένη μέριμνα για το περιβάλλον και το κλίμα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News