Αγγέλα Δουλγεράκη

Α. Κριαράς: Άδικη και βάρβαρη η πρόταση αύξησης των ορίων ηλικίας

«Δεν θα αφήσουμε να περάσει»

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 69-70 λόγω δημογραφικού, συστήνει ο ΟΟΣΑ στα μέλη του (και στην Ελλάδα) με πρόσχημα τη γήρανση του πληθυσμού, πέραν του 67ου κατά 1,5 έτη μέχρι το 2035 και κατά 2,8 έτη μέχρι το 2050.  

Η Ελλάδα από 1-1-2022 έχει ήδη τα μεγαλύτερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με τον νόμο του γ’ Μνημονίου 4336/2015 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ, όπως σημειώνει η ΕΝΥΠΕΚΚ κι ο Αλέξης Μητρόπουλος.  

«Άδικη και βάρβαρη η πρόταση «σχολίασε στον 98.4 ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου Ανδρέας Κριαράς, διαμηνύοντας ότι είναι κάτι που δεν θα επιτρέψουν να περάσει.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά εντωμεταξύ η Παγκρήτια Κινητοποίηση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουxικών Οργανώσεων Κρήτης.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των συνταξιούχων όπως ο ίδιος είπε είναι:  «ΟΧΙ στα νέα χαράτσια στις συντάξεις. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία με προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Να αποδοθούν τώρα οι 13 η και 14 η συντάξεις και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό».

    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια