Πιπέρας: Σε απόγνωση οι ξεναγοί της χώρας

Απόψεις
Πιπέρας: Σε απόγνωση οι ξεναγοί της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζητάμε επειγόντως νομοθετική ρύθμιση για να ενταχθούμε στην επιδότηση ανεργίας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πιπέρας

Τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί στο κλάδο των ξεναγών, εξέφρασε ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, Κρίτων Πιπέρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη.

«Η Πολιτεία μας άφησε εκτός» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πιπέρας, καθώς τα 200 ένσημα που απαιτούνται για να ενταχθούν οι ξεναγοί στο ταμείο ανεργίας είναι όνειρο θερινής νυκτός. «Ζητάμε επειγόντως νομοθετική ρύθμιση για να ενταχθούμε στην επιδότηση ανεργίας» προσθέτει. 

Σημειώνει ότι για όλο το 2020 αλλά και το πρώτο 6μηνο του 2021, οι Ξεναγοί δεν εργάστηκαν καθόλου και πως το ’20 οι ξεναγοί έλαβαν, έκαστος, μόνο 1868 ευρώ και 50 ένσημα.

«Η μόνη, ελάχιστη, στήριξη που απομένει είναι το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ για τους 3 μήνες του χειμώνα το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των Ξεναγών. Κινδυνεύουμε, όμως, να χάσουμε και αυτό λόγω έλλειψης ικανού αριθμού ενσήμων μόνο 50 ένσημα από το 2020 που δεν αρκούν για να μας το εξασφαλίσουν. Για άλλους επαγγελματικούς κλάδους του Τουρισμού το εμπόδιο αυτό ξεπεράστηκε με ειδική στην οποία όμως οι Ξεναγοί δεν συμπεριλήφθηκαν» προσθέτει κρούοντας το καμπανάκι κινδύνου. 

(Φωτογραφία αρχείου INTIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News