Γκαντάτσιος: Πίκρα κι απογοήτευση στο Αρκαλοχώρι

Κρήτη
Γκαντάτσιος: Πίκρα κι απογοήτευση στο Αρκαλοχώρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καθυστερήσεις και γραφειοκρατία φρενάρουν την επούλωση των πληγών», αναφέρει ο Γραμματέας του Συλλόγου σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας

«Το Αρκαλοχώρι κι όλους εμάς είναι σαν να μας κλώτσησε ένα τεράστιο πόδι και στη συνέχεια να μας άφησαν στην τύχη μας», αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, ο Γραμματέας του Συλλόγου σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η ΕΛΠΙΔΑ», Κώστας Γκαντάτσιος, καθώς οι καθυστερήσεις από τις αυτοψίες στα κτίρια μέχρι την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ή ακόμα και την ένταξη επιχειρήσεων στη Συν-Εργασία σταμάτησαν το χρόνο».

Ο κ. Γκαντάτσιος, μιλάει για χάσμα μεταξύ υποσχέσεων – ανακοινώσεων – πράξεων από την Πολιτεία, επικαλείται τα όσα είπε πρόσφατα στον 98.4 ο Δήμαρχος, ότι λόγω έλλειψης χρημάτων, σταματάει στις 30 Νοεμβρίου τα 1.200 συσσίτια, στα οποία αναλαμβάνει χορηγός και αναφέρει πως δεκάδες εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς στήριξη. Προσθέτει επίσης, ότι το 80% των καταστημάτων παραμένουν κλειστά και πως οι απώλειες στο τζίρο είναι της τάξης του 70 με 100%. Όνειρο για τους επαγγελματίες είναι και η εικόνα της Χριστουγεννιάτικης αγοράς καθώς τα ερείπια και τα μπάζα παραμένουν.

Σε ότι αφορά στην υποστελέχωση του γραφείου Τ.Α.Ε.Φ.Κ (Τομέας Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) που έμεινε με 25 μηχανικούς από τους 60 που αρχικά τοποθετήθηκαν, διερωτάται πότε θα καταφέρουν χρονικά να διεκπεραιωθούν 1.200 αυτοψίες που εκκρεμούν. 

Ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων του Δήμου καλεί για πολλοστή φορά την πολιτεία να τηρήσει τις υποσχέσεις της πριν το πρόβλημα διογκωθεί και γίνει άλυτο, να στελεχώσει το γραφείο στο Αρκαλοχώρι δίνοντάς του τις αρμοδιότητες και το κατάλληλο δυναμικό ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο του. 

Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News