Περιφέρεια Κρήτης: Δωρεάν διάθεση βιβλίου για τον κορωνοϊό

Κρήτη
Περιφέρεια Κρήτης: Δωρεάν διάθεση βιβλίου για τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υγιεινολόγος, Αντώνης Παπαδάκης, περιγράφει τα έξι κεφάλαια του βιβλίου «Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων στην εποχή της COVID-19», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 - Πώς μπορούμε να το προμηθευτούμε

Δωρεάν διατίθεται από την Περιφέρεια Κρήτης το βιβλίο των κ.κ. Αντώνη Παπαδάκη και Ελευθερίου Κουφάκη με τίτλο: «Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς των λοιμώξεων στην εποχή της COVID-19», που εκδόθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο υγιεινολόγος, Δρ. Αντώνης Παπαδάκης περιγράφει τα έξι κεφάλαια του βιβλίου, μιλώντας στον 98.4: «Γνωρίζοντας τον ιό SARS-CoV-2 και τους τρόπους μετάδοσής του, Νόσος COVID-19, Περιβαλλοντικά μέτρα ελέγχου της διασποράς της λοίμωξης COVID-19. Καθαρισμός Απολύμανση. Βιοκτόνα-Νομοθεσία-Υγεία και ασφάλεια χρήσης. Διαχείριση των Αποβλήτων». 

Στόχος είναι απλά και κατανοητά ο κάθε ένας μας να ξέρει πως θα προστατευτεί από τον ιό. Όπως διευκρίνισε ο Αντώνης Παπαδάκης «το βιβλίο είναι χρήσιμο για τους πολίτες, δεν είναι καθαρά επιστημονικό βιβλίο, η γραφή και η γλώσσα του είναι σε απλό λόγο για να μπορέσουν όλοι να καταλάβουν με τι έχουμε να κάνουμε. Αν δείτε και τον τίτλο δεν αναφέρεται μόνο στον νέο κορωνοϊό, καθώς είναι γνωστό από τον ΠΟΥ ότι στο μέλλον θα έχουμε νέες εξάρσεις από νέους ιούς».

Στο συγκεκριμένο βιβλίο, υπάρχουν οδηγίες για το πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από τον ιό. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, έχει καταγραφεί στο βιβλίο τι είναι ο νέος κορωνοϊός, τα συμπτώματα που έχει, αλλά κυρίως πως προστατευόμαστε τηρώντας τα μη φαρμακευτικά μέτρα, τονίζοντας πως «Δεν είναι λύση μόνο το εμβόλιο, αλλά και το εμβόλιο και η τήρηση των μέτρων».

Ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου αφιερώνεται και στην απολύμανση, σύμφωνα με τον Υγιεινολόγο Αντώνη Παπαδάκη. «Μεγάλο κομμάτι του βιβλίου είναι και η απολύμανση. Δίναμε μεγάλη σημασία στα θέματα απολύμανσης πέρυσι, όμως έγιναν και υπερβολές οι οποίες καταγράφονται στο βιβλίο. Πλέον, η νέα τάση λέει κάνουμε απολύμανση σε ένα χώρο μόνο αν δεν έχουν περάσει 24 ώρες από  τη στιγμή που ένα κρούσμα βρέθηκε, αν έχουν περάσει οι 24 ώρες κάνουμε απλό καθαρισμό, ενώ αν έχουν περάσει 2-3 μέρες χρειάζεται να κάνουμε καν καθαρισμό».

Αναφερόμενος στις «υπερβολές» που είχαν γίνει αναφέρει: «Είχαν γίνει υπερβολές παλαιότερα, με βυτιοφόρα που έκανα απολυμάνσεις σε πλατείες, παιδικές χαρές και πεζόδρομους». Συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε μια καλύτερη γνώση σε σχέση με παλαιότερα. Αυτή η γνώση τώρα μας οδηγεί στον αερισμό χώρων, Το είχαμε πει και παλαιότερα. Τώρα πλέον οι επιστήμονες μιλούν για τεχνητό καθαρισμό με τη χρήση φίλτρων, κάτι που θα μπορούσε να γίνει στα σχολεία».

Έπειτα, ο ειδικός επισημαίνει τη σημαντικότητα της μάσκας, λέγοντας πως είναι απαραίτητη σε κλειστούς χώρους, ενώ είναι εξίσου σημαντικό να φοράμε μια κατάλληλη μάσκα ώστε να προστατευτούμε.

Ή μάσκα είναι επίσης σημαντική στους κλειστούς χώρους, η κατάλληλη μάσκα. Όλα αυτά παρουσιάζονται μέσα στο βιβλίο όπως λένε και οι αναγνώστες του, με απλό και κατανοητό τρόπο που να αφορά και πολίτες»

Επιπλέον, ο Αντώνης Παπαδάκης, μιλώντας στον 98.4, αναφέρθηκε στην δωρεάν διανομή του βιβλίου του από τα Περιφέρεια Κρήτης: «Η Περιφέρεια Κρήτης προσφέρει 10.000 αντίτυπα από αυτό το βιβλίο και διανέμεται δωρεάν με αποκλειστικά έξοδα της περιφέρειας, έτσι ώστε να βρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα χέρια. Υπάρχει επίσης και σε ηλεκτρονική μορφή, που θα διανεμηθεί επίσης δωρεάν σε όποιο το ζητήσει»

Τέλος, το βιβλίο των Αντώνη Παπαδάκη και Ελευθερίου Κουφάκη, μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από το κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, στην οδό Μαρκ. Μουσούρου 15.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News