Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Λεκάκης: Μία στις δύο επιχειρήσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα

Σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Κρήτη λόγω του τουρισμού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ

Στα προβλήματα της επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) Μπάμπης Λεκάκης καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει δεκάδες προβλήματα στην αγορά.  

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεκάκης «μία στις δύο επιχειρήσεις πανελλαδικά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» ωστόσο όπως εξήγησε σε καλύτερη θέση βρίσκεται η Κρήτη λόγω του τουρισμού.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ τόνισε πως η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι πέρυσι καθώς ολικά lockdowns έπληξαν και σε τοπικό πείπεδο τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, η ρευστότητα μειώθηκε και η όποια βοήθεια δόθηκε από την πολιτεία, δεν έφθασε στους μικρομεσαίους στο σύνολό τους. 

Ο κ. Λεκάκης μίλησε για μηδενικούς τζίρους, οφειλές  που «τρέχουν» και τον αριθμό των λουκέτων στις επιχειρήσεις που αυξάνεται. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η αρωγή της Πολιτείας να είναι τέτοια που θα τους επιτρέψει να ορθοποδήσουν εν μέσω μιας ενεργειακής κρίσης που προκαλεί μεγάλο φόβο.  

Ακολουθεί η συνέντευξη: 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια