Λαϊκές αγορές: Στον Αδωνι Γεωργιάδη σήμερα οι παραγωγοί - Γιατί αντιδρούν

Κρήτη
Λαϊκές αγορές: Στον Αδωνι Γεωργιάδη σήμερα οι παραγωγοί - Γιατί αντιδρούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, σύμφωνα με τους παραγωγούς

Στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής εισήχθη το σχέδιο νόμου που αλλάζει τους όρους λειτουργίας των λαϊκών, με τους παραγωγούς λαϊκών αγορών της χώρας- μεταξύ αυτών και της Κρήτης- ωστόσο να αντιδρούν. Μάλιστα  συνάντηση του υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη και παραγωγών πραγματοποιείται το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Παραγωγών Παντελή Μόσχο που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη τόνισε πως αν δεν εισακουστούν, ο θεσμός καταργείται και εκατοντάδες παραγωγοί κι έμποροι σε όλη την Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης.  

Από την πλευρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε για το θέμα «Ας μην ακούσει εμάς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ας ακούσει τους ανθρώπους αυτούς που θα μείνουν εκτός λαϊκών».  «Αγκάθια» του νομοσχεδίου αποτελούν σύμφωνα με τους παραγωγούς η προκήρυξη διαγωνισμού μία φορά το χρόνο για την κάλυψη των κενών θέσεων, η καθημερινή αναφορά για τις τιμές πώλησης των προϊόντων, όπως και της ποσότητας τους, η υποχρέωση διάθεσης της μισής παραγωγής από τη συνολική που δηλώνεται στο ΟΣΔΕ.   

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις λαϊκές αγορές

Θέλουμε να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές με όρους διαφάνειας, με όρους ισότιμου ανταγωνισμού, με όρους φορολογικής συνείδησης», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου.«Το νομοσχέδιο δεν παραδίδει τις λαϊκές αγορές στα οργανωμένα μεγάλα συμφέροντα. Διατηρεί αναλλοίωτο το λαϊκό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και των μικρών ελευθέρων επαγγελματιών. Το νομοσχέδιο δεν στρέφεται κατά των παραγωγών», είπε και υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο των λαϊκών αγορών στις συνθήκες αγοράς του 21ου αιώνα, «να τους δώσει την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, να τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, να τους δώσει την ευκαιρία να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους, να τους δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν καλύτερη και ευθεία πρόσβαση με τους πελάτες, να τους δώσει την ευκαιρία να δουλεύουν με διαφάνεια».

Αναφερόμενος στις προβλέψεις για τις προκηρύξεις των θέσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν γίνονται για να αποκλειστούν κάποιοι από τις λαϊκές αγορές αλλά γίνονται για να σταματήσει το «νταραβέρι για το ποιος θα πάει που και πώς».

φωτογραφία pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News