Απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στον υπουργό Υγείας

Απόψεις
Απάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στον υπουργό Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απαντά το Σωματείο του ΠΑΓΝΗ στον Θάνο Πλεύρη που αισθάνεται «περήφανος που άντεξε το ΕΣΥ»

Στην αντεπίθεση πέρασε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ απαντώντας στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο οποίος είχε δηλώσει «περήφανος που άντεξε το ΕΣΥ» εξηγώντας πως  στο εξής «δεν θα είναι μονοθεματικό όπως στον πρώτο χρόνο της πανδημίας».  Όπως σημειώνει σε απάντησή στον υπουργό ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης «Περηφάνια μπορούμε να νοιώθουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για τα όσα έχουμε καταφέρει στον καιρό της πανδημίας, και όχι ο κ. Πλεύρης».

Όπως σημείωσε ο κ. Βρύσαλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη: «Η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πολιτική συγχωνεύσεων των κλινικών. Το ανθρώπινο δυναμικό δεν ενισχύεται,  τα ραντεβού και τα χειρουργεία καθυστερούν για μήνες. Δεν έχει αλλάξει κάτι κι αναρωτιέμαι από πού απορρέει η περηφάνια κι η αισιοδοξία» διερωτάται. 

Όλα αυτά συμπεριλαμβάνονται και στα αιτήματα των υγειονομικών που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία πανελλαδικά την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου.  

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Economist στην Αθήνα.  Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης είναι σεβαστή η επιλογή που έχει κάποιος να μην εμβολιαστεί, «αλλά η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει πίσω» είπε χαρακτηριστικά, καθώς το 20% άνω των 60 ετών, δηλαδή 633.000 πολίτες, έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν στη χώρα μας. 

«Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν θέλουμε αναμονή για κλίνες ΜΕΘ στο σύνολο των περιστατικών και δεν θα σταματήσουν τα χειρουργεία, καθώς οι κλίνες ΜΕΘ δεν θα είναι απεριόριστες για τους ασθενείς COVID-19», είπε και πρόσθεσε πως το 50% από τις κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ, διατίθενται πλέον για "non-COVID" περιστατικά, ανέφερε ακόμη ο υπουργός Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News