Δίπλωμα οδήγησης: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην απόκτηση άδειας από τα 17

Απόψεις
Δίπλωμα οδήγησης: «Ναι» υπό προϋποθέσεις στην απόκτηση άδειας από τα 17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαιτούνται οι προϋποθέσεις που θα είχαν διασφαλίσει την εμπέδωση της γνώσης στα παιδιά στην ηλικία των επτά με δέκα αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο

Aυτό που χρειάζεται είναι μία ολιστική προσέγγιση στο θέμα της ασφάλειας στους δρόμους για τους οδηγούς και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό που χρειάζεται αυτή την ώρα ένας έφηβος είναι το δίπλωμα οδήγησης σύμφωνα με τον πρώην Πρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων οδηγών Ηρακλείου Αλέξανδρο Μεϊμαράκη που μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4. 

Όπως υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης απαιτούνται οι προϋποθέσεις που θα είχαν διασφαλίσει την εμπέδωση της γνώσης στα παιδιά στην ηλικία των επτά με δέκα , αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο. 

Στις αναφορές του επίσης, μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού για το τι βρήκε και το τι επιχειρεί να διορθώσει με το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, ο κ.Μειμαράκης «υπενθύμισε τις ομοιότητες του χθες και του σήμερα που επί της ουσίας δεν προάγουν την οδική ασφάλεια έτσι όπως πρέπει. Μεταξύ αυτών, μαθήματα θεωρητικά και πρακτικά, εξετάσεις, χρήση ειδικού καθίσματος στα αυτοκίνητα για παιδιά έως 12 ετών και συνεπιβάτες ανήλικους σε μηχανές μαζί με τους γονείς τους». 

Ακολουθεί η συνέντευξη:

φωτογραφία unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News