Μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας δεν έχει άδεια 14 ημερών για το παιδί της με COVID-19

Απόψεις
Μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας δεν έχει άδεια 14 ημερών για το παιδί της με COVID-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δ. Βρύσαλης: Μεγάλο το πρόβλημα με τις άδειες εργαζομένων για φροντίδα παιδιών

Καθημερινές οι περιπτώσεις υγειονομικών που δεν μπορούν να βοηθήσουν μέλη των οικογενειών τους με κορωνοϊό καθώς οι ημέρες άδειας που δικαιούνται δεν καλύπτουν τις 14 ημέρες της καραντίνας, όπως ο Δημήτρης Βρύσαλης λέει στο Ράδιο 98.4

Παράδειγμα για άλλη μία φορά η περιπέτεια νοσηλεύτριας στο ΠαΓΝΗ, μέλος μονογονεϊκής οικογένειας που το παιδί της μπήκε σε καραντίνα 14ων ημερών λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να πάρει άδεια τόσων ημερών για να είναι μαζί του.  

«Παραμονή στην εργασία συνιστάται σε εμβολιασμένους ασυμπτωματικούς συναδέλφους-γονείς με ανήλικα παιδιά, τα οποία νοσούν με COVID-19. Δεν δικαιούνται πλέον ούτε άδεια καραντίνας ούτε πρόσθετες ημέρες άδειας ασθενείας τέκνου, πέραν από τις μόλις 4 εργάσιμες μέρες (μετ΄αποδοχών) που δικαιούνται συνολικά ανά έτος.

 Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι μονογονεϊκών οικογενειών, που έχουν την επιμέλεια των παιδιών, καθώς δικαιούνται μόνο 8 μέρες άδειας ασθενείας τέκνου ανά έτος (μετ΄ αποδοχών), με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας, προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά τους που πάσχουν από COVID-19» σημειώνει ο ίδιος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News