Αγγέλα Δουλγεράκη

Ο Α. Μητρόπουλος για το 15λεπτο διάλειμμα και τη δικαίωση ομογενή για το επίδομα του

Διάλειμμα 15 λεπτών μετά από δίωρη εργασία για εργαζόμενους στο δημόσιο αποφάσισε το ΣτΕ

«Η απόφαση αφορά τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα»

Καλώ τους αρμόδιους Υπουργούς κους Χατζηδάκη και Βορίδη να εντάξουν άμεσα στο νομοσχέδιο περί τηλεργασίας που πρόσφατα πέρασαν τροπολογία με την απόφαση του ΣτΕ λέει στο Ράδιο 98.4 ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

Συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε εργαζόμενο διοικητικό υπάλληλο στο ΓΝ «Αττικόν» ο οποίος εργαζόταν «πλήρως και αποκλειστικά ενώπιον οθόνης ηλεκτρονικού υπολογιστή» χωρίς διαλείμματα και του αναγνώρισε χρηματική αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. 

Σε αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι είτε θα μπορούν να ξεκουραστούν είτε θα πρέπει να ασχοληθούν με κάποια άλλη εργασία εκτός υπολογιστή. Εάν αυτό δεν τους επιτραπεί, θα μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για ηθική βλάβη. 

Αναφορικά με την απόφαση-“βόμβα” από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του νόμου που απαγορεύει σε ανασφάλιστο υπερήλικα τη λήψη του επιδόματος των 360 ευρώ, επειδή λαμβάνει μικρή σύνταξη ή επίδομα από άλλη χώρα, μιλά για επαναστατική απόφαση που έρχεται προς βοήθεια των ανθρώπων με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ο ομογενής από την Αλβανία είχε προσφύγει επειδή σταμάτησε η χορήγηση του επιδόματος ανασφάλιστου υπερήλικα λόγω του ότι ελάμβανε σύνταξη ύψους 90 ευρώ από το κράτος τής Αλβανίας!

Το Δικαστήριο κήρυξε αντισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ τη διάταξη του νόμου Βρούτση (ν. 4093/2012).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια