Αγγέλα Δουλγεράκη

Πρώτα σχόλια στις εξαγγελίες περί αλλαγών στο χάρτη υγείας

Μιλούν στο Ράδιο 98.4 Γ. Μανουσάκης και Ν. Ηγουμενίδης

Γ. Μανουσάκης:  Αλλαγή του υγειονομικού χάρτη φέρνει «δεινά» 

«Στην αποτυχημένη συνένωση, διασύνδεση των νοσοκομείων της περιφερειακής ενότητας Λασιθίου από το 2012» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης, ως παράδειγμα στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης . 

Μιλά στο Ράδιο 98.4 για τις παθογένειες της συνένωσης μέχρι τώρα, τις συγχωνεύσεις κλινικών, τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, την αποψίλωση υπηρεσιών που ταλαιπωρούν τους Λασιθιώτες από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, αλλά και το στόχο της Κυβέρνησης για την αποδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. 

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως: «Με το που θα τελειώσει η πανδημία, θα ζητήσω από μια ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών να κάνει μια αποτίμηση, για να αλλάξουμε τον υγειονομικό χάρτη, αλλαγές που αφορούν όχι μόνο στα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της Περιφέρειας».  

 

Ν. Ηγουμενίδης: Με λάθος προσανατολισμό η συνένωση νοσοκομείων και κλινικών 

Σημαντικοί τομείς εκχωρούνται στον ιδιωτικό τομέα όπως το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει  

Αυτό θα αποβεί σε βάρος της Υγείας και των οικονομικά ασθενών πολιτών  εκτιμά ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ . 

Ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει: «Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν ένα νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε ότι θα έχουμε τρία καλά νοσοκομεία. Δεν σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο, μπορεί να μετατραπεί σε μια μονάδα χρονίως πασχόντων. Αλλά θα τον ξαναφτιάξουμε τον υγειονομικό χάρτη» υποστήριξε.  

«Δεν γίνεται να έχουμε κλινικές μόνο και μόνο για να έχουμε κάποιον διευθυντή να κάνει ένα χειρουργείο το μήνα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Για όλα αυτά φυσικά το μυστικό είναι να μετράμε, να αξιολογούμε και να βλέπουμε το παραγόμενο αποτέλεσμα. Και η πανδημία ανέδειξε ξεκάθαρα ένα ΕΣΥ δυο ταχυτήτων. Και αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι. Και όποιος αντιδράσει, όταν θα κάνουμε αυτές τις παρεμβάσεις, θα του θυμίσουμε αυτά τα οποία έγιναν στην πανδημία. Να κάνουμε μια αντικειμενική αξιολόγηση για να γίνουμε καλύτεροι». 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια