Μ. Χιλετζάκης: Η νέα ΚΑΠ να διορθώσει τις αδικίες σε βάρος της Κρήτης

Απόψεις
Μ. Χιλετζάκης: Η νέα ΚΑΠ να διορθώσει τις αδικίες σε βάρος της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρέωση του ΥΠΑΑΤ να ακούσει τις προτάσεις μας

« Η νέα ΚΑΠ είναι βασικό εργαλείο για τη ζωντάνια της υπαίθρου, τη συνεκτικότητα της κοινωνίας και την αξιοπρέπεια του αγρότη» η θέση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ από τα Χανιά, με τις επιφυλάξεις των παραγωγών να είναι εντονότερες από ποτέ.  

Ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε διεξοδικά στις προοπτικές και στα οφέλη για τον Έλληνα αγρότη από τη νέα ΚΑΠ, ενώ τόνισε ότι επιβάλλει κανόνες δικαιοσύνης και ισονομίας για όλους, γεγονός που σε τελική ανάλυση συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα και ενισχύει την προσπάθεια για είσοδο νέων στην πρωτογενή παραγωγή. 

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ από την πλευρά του επισημαίνει μιλώντας στο Ράδιο 98.4 τη λανθασμένη τακτική που ακολουθείται διαχρονικά από το Ελληνικό Υπουργείο με όλες τις απαγορεύσεις των Ευρωπαίων που δεν αφήνουν τον αγροτικό χώρο να αναπτυχθεί όπως του αρμόζει, τις αδικίες σε βάρος της Κρήτης και των προϊόντων της,  τα κίνητρα που πρέπει να έχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο σύνολο τους για να παραμείνουν στην καλλιέργεια της γης τους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται όπως λέει και η κατ’ ιδίαν συνάντηση τους με τον Υπουργό εντός Ιουλίου στο Ηράκλειο.

Από τα Χανιά επίσης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για το αναπτυξιακό μοντέλο της Κρήτης υπογράμμισε τη σχέση πρωτογενούς τομέα και τουρισμού ως βασικών πυλώνων οικονομίας αναφέροντας: «Αυτό που αποτελεί στόχο για πολλές χώρες και για πολλές περιοχές της πατρίδας μας, η Κρήτη το έχει καταφέρει. Υπάρχει μια σχέση αλληλένδετη μεταξύ αγροτικής παραγωγής και τουρισμού». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News