Αγγέλα Δουλγεράκη

Οι «αποκαλυπτικές υπερβολές» στις τραγωδίες

Σε κοινή θέα και στα όρια του κουτσομπολιού η ζωή ενός νεαρού κοριτσιού που «έφυγε» από τα χέρια του συζύγου της

Στα μηνύματα που στέλνει στο σύνολο της Κοινωνίας η παρατεταμένη και με όρους «κουτσομπολιού»  παρουσίαση των οικογενειακών λεπτομερειών της τραγωδίας στα Γλυκά Νερά με τη δολοφονία της 20χρονης από το σύζυγό της αναφέρονται μιλώντας στο Ράδιο 98.4 η Πρόεδρος των Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη, ο Νίκος Παπανικολάου Κλινικός Ψυχολόγος κι η Δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη.   

 

Μ. Παχιαδάκη: Με το κουτσομπολιό δεν βοηθάς τις κακοποιημένες γυναίκες - Μακάρι να ξεκλειδώσει η συνείδησή μας

Εκτός του κουτσομπολιού μας δίνετε άλλη μία ευκαιρία για να ξεκλειδώσουμε τη συνείδησή μας και να βοηθήσουμε τις γυναίκες που κακοποιούνται, επισημαίνει η Μαίρη Παχιαδάκη.  

 

Ν. Παπανικολάου:  Άνευ ουσίας το «κουτσομπολιό» για την τραγωδία στα Γλυκά Νερά - Σε αυτή την τραγωδία τα είδαμε όλα 

Η κοινωνία παραδόθηκε σε εικόνες που παράγουν άλλοι κι αυτό είναι επικίνδυνο. Άλλοι έγιναν Σέρλοκ Χόλμ κι άλλοι ταυτίστηκαν με την τραγωδία και τη δολοφονία ενός κοριτσιού.  
Η πραγματική ζωή του καθενός είναι αυτή που πρέπει να μας απασχολεί, σημειώνει ο κλινικός ψυχολόγος Νίκος Παπανικολάου, αναφερόμενος στην ουσία των γεγονότων με τη δολοφονία της 20χρονης από το σύζυγό της.

  


Α. Αγγελιδάκη:  Όχι στο κυνήγι της πικάντικης είδησης - Ώρα να αντιληφθούμε τι αντιλαμβανόμαστε ξεκινώντας από το σπίτι μας

Στις υπερβολές με την δημοσιοποίηση πληροφοριών από τα Γλυκά Νερά και την τραγωδία δολοφονίας της 20χρονης  Καρολάιν από το σύζυγό της, αναφέρεται η Δημοσιογράφος Ανδριανή Αγγελιδάκη, καθώς αρκετοί ξέφυγαν από το πλαίσιο ανάδειξης των σημείων και μπήκαν σε διαφορετικά μονοπάτια.
Στις επισημάνσεις της επίσης η συνειδητοποίηση της δύσκολης καθημερινότητας πολλών γυναικών κι όχι μόνο, που βιώνουν δυσκολίες και χρειάζονται τη συμπαράσταση – βοήθεια μας.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια