Δ. Βρύσαλης: Οι εργαζόμενοι στην υγεία εμπαίζονται

Απόψεις
Δ. Βρύσαλης: Οι εργαζόμενοι στην υγεία εμπαίζονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αναγνώριση της προσφοράς τους σημαίνει απόλυση»

Δίωρη στάση εργασίας σήμερα 10.00 – 12.00 του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των υγειονομικών.

Μιλούν για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας,  επικίνδυνες και ανθυγιεινές με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με δεκάδες χρεωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας.  

«Αναγνώριση της προσφοράς» σημαίνει για τους συμβασιούχους σε καθαριότητα και σίτιση την απόλυση τους λέει ο Δημήτρης Βρύσαλης στο Ράδιο 98.4 παράλληλα με τον σχεδιασμό για επαναφορά εργολαβικών εταιρειών, καθώς ήδη ο ιματισμός δόθηκε σε ιδιώτες όπως και η φύλαξη. 

 

31 Οκτωβρίου λήγουν επίσης οι συμβάσεις 65 επικουρικών νοσηλευτών, γιατρών, διοικητικών, μεταφορέων, βοηθών θαλάμου» συνεχίζει, «στις 31 Δεκεμβρίου οι συμβάσεις 187 εργαζομένων στην καθαριότητα και σίτιση, το Φλεβάρη του 2022 λήγουν οι συμβάσεις 30 εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ. 

Εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημά μας για μονιμοποίησή τους» προσθέτει. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News