Α. Ροζάκης: Έρχεται λαίλαπα πλειστηριασμών

Απόψεις
Α. Ροζάκης: Έρχεται λαίλαπα πλειστηριασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πριν μπείτε στη ρύθμιση συμβουλευτείτε το νομικό σας» συμβουλεύει

Σε αποχή από τις διαδικασίες πλειστηριασμών ευάλωτων νοικοκυριών καλεί τους δικηγόρους η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.   

«Η Ολομέλεια, από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε την έντονη διαφωνία της στις ρυθμίσεις του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα, διότι δεν εξασφαλίζουν την λυσιτελή προστασία των ευάλωτων οφειλετών, και δη της πρώτης κατοικίας τους, στο πλαίσιο της διευθέτησης των οφειλών τους και της παροχής δεύτερης ευκαιρίας, λαμβάνοντας υπόψη και τη δυσμενή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Με την εφαρμογή του Πτωχευτικού νόμου, επίκεινται στο επόμενο χρονικό διάστημα πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες εφαρμοστικές του νόμου υπουργικές αποφάσεις, αλλά κυρίως, δεν έχει συσταθεί «Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης» και η σχετική πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι σήμερα «αδειανό πουκάμισο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ολομέλειας.  

Για λαίλαπα πλειστηριασμών μιλάει στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης. Εκτιμά πως οι δόσεις κρύβουν παγίδες και καλεί τους δανειολήπτες πριν οποιαδήποτε κίνηση να συμβουλεύονται τους δικηγόρους τους.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News