Μ. Βαμιεδάκης: Άσχημη η υγειονομική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό

Απόψεις
Μ. Βαμιεδάκης: Άσχημη η υγειονομική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαμιεδάκης: Άσχημη η υγειονομική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό

Στις κορυφαίες θέσεις όλων των τουριστικών “αγορών” βρίσκεται η Κρήτη, καθώς το αεροδρόμιο Ηρακλείου κινείται πολύ υψηλά σε προτιμήσεις ως προς τον προγραμματισμό των θέσεων σε πτήσεις τσάρτερ για το επόμενο διάστημα.

Αυτό το στοιχείο, όπως και η τάση για σταδιακή τόνωση του τουριστικού ρεύματος από το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου και μετά, αποτυπώνονται στα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).  

Στο 49% των επιπέδων του 2019 διαμορφώνονται οι κρατήσεις για την Ελλάδα, συνολικά, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της ForwardKeys, η οποία εξετάζει τις προοπτικές των διεθνών αεροπορικών ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι (1 Ιουνίου – 31 Αυγούστου), που αναμένεται να διαμορφωθούν χαμηλότερα από το ένα τέταρτο (23%) των προ πανδημικών επιπέδων, όπως εκτιμά. 

Στην Αλβανία, στο 73%,  στη Σερβία (38%), στην Ισλανδία (35%) και στη Μάλτα (35%). Οι κρατήσεις προς την Πορτογαλία ανέρχονται στο 32% των επιπέδων του 2019.

«Επικίνδυνη η μετάφραση των αριθμών την τρέχουσα περίοδο με πολλούς καθημερινούς αστάθμητους υγειονομικούς παράγοντες» η θέση του Επιχειρηματία Μιχάλη Βαμιεδάκη.

Μιλά  στο Ράδιο 98.4 για την ευνοϊκή εικόνα - δυναμική που παρουσιάζουν αυτή την ώρα η Κρήτη και η Ρόδος, όπως και την αρνητική που συγκεντρώνει συνολικά η χώρα αναφορικά με την υγειονομική της πορεία. Τα εμπορικά παιγνίδια που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός κι εκτός Ελλάδας και τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουν άπαντες φέτος για να μην χαθεί κι η φετινή περίοδος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News