Ανάγκη διακοπών έχουν οι Έλληνες

Απόψεις
Ανάγκη διακοπών έχουν οι Έλληνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρό το ποσοστό όλων όσων επιθυμούν να μείνουν σπίτι

Ελάχιστοι οι Έλληνες που δεν επιθυμούν διακοπές εντός του έτους μετά την πάροδο 15 μηνών εγκλεισμού εξαιτίας της πανδημίας, όπως δείχνει έρευνα του ΕΛΜΕΠΑ, όπως ο Μάρκος Κουργιαντάκης, Επ. Καθηγητής Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων & Τουρισμού, λέει στο Ράδιο 98.4.  

Το παραπάνω ποσοστό ανέρχεται στο 3% σε αντίθεση με το 52,3% των ερωτηθέντων που επιθυμεί να κάνει διακοπές το καλοκαίρι (Ιούνιος – Αύγουστος 2021), το 16,1% το διάστημα Σεπτέμβριος – Νοέμβριος 2021, το 8,8% την περίοδο των Χριστουγέννων του 2021, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό, περίπου ένας στους πέντε (19,9%), προτίθεται να ταξιδέψει φέτος χωρίς να προσδιορίζει χρονική περίοδο.  

Αναφορικά με τον προορισμό, η συντριπτική πλειοψηφία (90,7%) δηλώνει πρόθεση για διακοπές εντός Ελλάδος και το 9,3% στο εξωτερικό.

Επιπλέον, περίπου τρεις στους τέσσερις που δηλώνουν πρόθεση για διακοπές εντός Ελλάδας, σκοπεύει να κάνει διακοπές σε περιφέρεια διαφορετική από εκείνη που διαμένει.  

Σε σχέση με τους παράγοντες που θα επηρεάσουν περισσότερο την απόφαση για διακοπές εντός του 2021, η έρευνα κατέδειξε ως πιο σημαντικό παράγοντα την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού και με μικρή διαφορά την εξέλιξη της πανδημίας.  

Ενδεικτική της ανησυχίας των συμμετεχόντων για την εξέλιξη της πανδημίας, είναι η προτίμηση του δείγματος για ταξίδι με ΙΧ αυτοκίνητο (45%) και σχεδόν του συνόλου του δείγματος (93,2%) για αποφυγή οργανωμένων ταξιδιών.   

Στην ίδια κατεύθυνση, καταγράφεται η διάθεση των ερωτώμενων να επιβαρυνθούν προκειμένου να λάβουν ασφαλέστερες υπηρεσίες, αφού ένας στους δυο (52,8%) είναι διατεθειμένος να πληρώσει έως και 10% περισσότερο σε τουριστικές επιχειρήσεις που θα λάβουν αυστηρότερα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News