Χρ. Ντάλας: Το 20 με 25% των πολιτών δεν κτηματογράφησε την περιουσία του στην ΠΕ Ηρακλείου

Απόψεις
Χρ. Ντάλας: Το 20 με 25% των πολιτών δεν κτηματογράφησε την περιουσία του στην ΠΕ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμπρόθεσμες οι δηλώσεις που υποβάλλονται ακόμα και σήμερα – Σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου των δηλώσεων

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση της Προανάρτησης των χαρτών και μετά τις 10 Ιουνίου, αναφορικά με κτηματογράφηση στους Δήμους Φαιστού, Γόρτυνας, Αρχανών - Αστερουσίων, Μινώα Πεδιάδας και Βιάννου, από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη, Μανόλη Θραψανιώτη, Χάρη Μαμουλάκη, Παύλο Πολάκη, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Η προανάρτηση, όπως σημειώνει ο Σωκράτης Βαρδάκης, είναι η προκαταρκτική ενημέρωση των δικαιούχων, μετά την επεξεργασία των δηλώσεων και στόχος της είναι η επιβεβαίωση της ορθότητας των στοιχείων και η υπόδειξη τυχόν σφαλμάτων από τους δικαιούχους. Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς εξασφαλίζεται η σωστή καταγραφή των δικαιωμάτων των δικαιούχων στο Κτηματολόγιο και η αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας στο μέλλον.

Την ανάγκη της προανάρτισης, του ελέγχου των δηλώσεων, της υποβολής επανεξέτασης ανεξάρτητα της παράτασης ή όχι, επισημαίνουν από την ανάδοχο εταιρία, οι Χρήστος και Γιώργος Ντάλας.

Ο Υπεύθυνος Κτηματογράφησης για την ΠΕ Ηρακλείου Χρήστος Ντάλας, αναφέρει στο Ράδιο 98.4 πως σε ποσοστό 20 με 25% οι κάτοικοι των πέντε προαναφερόμενων Δήμων δεν έχουν υποβάλει ακόμα δηλώσεις, επισημαίνει την ανάγκη ελέγχου, ενώ ο Γιώργος Ντάλας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ελέγξουμε αν ορθά έχουν επεξεργαστεί οι δηλώσεις μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News