Αγγέλα Δουλγεράκη

Μ. Βαμιεδάκης: Δύσκολη τουριστική χρονιά το 2021

Από τις 10 Ιουλίου φαίνεται ότι τρέχει η ροή των κρατήσεων – Άγνωστος Χ πόσα ξενοδοχεία θα ανοίξουν

«Τυπικό το επίσημο βήμα του ανοίγματος του Τουρισμού. Πολλοί και σημαντικοί οι παράμετροι που θα καθορίσουν την πορεία της σεζόν» επισημαίνει στο Ράδιο 98.4 ο Ξενοδόχος Μιχάλης Βαμιεδάκης. «Με τα voucher των προηγούμενων χρόνων κινείται ουσιαστικά ο Μάιος και ο Ιούνιος και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μεσηλίκων που έχουν εμβολιαστεί» σύμφωνα με τον ίδιο.

 

Ν. Κοκολάκης: Σε αναστολή να μπουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που δεν θα προσληφθούν άμεσα 

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι - σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου - θα παραμείνουν στην ανεργία καθώς είναι ελάχιστα τα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν άμεσα.
Αίτημα του Σωματείου οι εποχικοί ξενοδοχοϋπάλληλοι να παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας μέχρι να επιστρέψουν στον εργασιακό τους χώρο.
Τη διεκδίκηση του Σωματείου στηρίζουν με κοινή ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης και η βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Κοκολάκης, μιλώντας στο Ράδιο 98.4 επανέλαβε πως οι εποχικοί εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού κλήθηκαν την περίοδο της πανδημίας να επιβιώσουν με τα λιγοστά χρήματα από το επίδομα ειδικού σκοπού και το ταμείο ανεργίας, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις καθυστέρησαν να λάβουν, υποχρεωμένοι παράλληλα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πολλοί ήταν εκείνοι που, από την απραξία της κυβέρνησης να νομοθετήσει ορθά, απεντάχθηκαν ακόμα και από παροχές του ΟΑΕΔ. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια