Στ. Βοργιάς: Οδυνηρή πρωτιά της Κρήτης στην ανεργία πανευρωπαϊκά

Απόψεις
Στ. Βοργιάς: Οδυνηρή πρωτιά της Κρήτης στην ανεργία πανευρωπαϊκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι και γυναίκες πλήττονται περισσότερο – Στοχευμένες λύσεις ζητάμε από την Πολιτεία

Η Κρήτη έρχεται πρώτη στην αύξηση της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, όπως δείχνουν τα  επίσημα στοιχεία της Eurostat με ποσοστό +5,6% και ακολουθούν οι Βαλεαρίδες νήσοι στην Ισπανία με 4,3% αύξηση, τα Ιόνια Νησιά (+3,6) και το Νότιο Αιγαίο (+3,0) καθώς και η γαλλική περιοχή Καμπανία-Αρδένες (+2,6). 

Αύξηση εμφανίζει το ποσοστό της ανεργίας των ατόμων ηλικίας 15-74 ετών στην πλειονότητα των περιφερειών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια του 2020. 

Η ανεργία των νέων ηλικίας 15 έως 24 είναι πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο ανεργίας όλων των ηλικιών (15-74).  Για το 96% των περιφερειών το ποσοστό ανεργίας για την ηλικία 15 έως 24 είναι διπλάσιο από το ποσοστό ανεργίας όλων των ηλικιακών ομάδων. Ο μέσος όρος για όλες της περιοχές της ΕΕ είναι 16,9%. 

Η πλειοψηφία των ανέργων έχουν συμπληρώσει πάνω από ένα χρόνο ανεργίας σχεδόν στο 1/6 των χωρών. Σε όλη την ΕΕ το 35,6% των ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι (για πάνω από 12 μήνες). Η Ήπειρος, η Κεντρική Μακεδονία και η Αττική είναι στις 5 περιοχές με το μεγαλύτερο ποσοστό μακροχρόνια ανέργων. 

 «Καλούμε την Κυβέρνηση αντί να φέρνει μέσα σε αυτή τη λαίλαπα σκληρά αντεργατικά μέτρα προς ψήφιση ,άμεσα να προχωρήσει σε στοχευμένες λύσεις ενίσχυση της απασχόλησης» , όπως αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News