Ν. Χαλκιαδάκης: Η πανδημία οδηγός του τουρισμού

Απόψεις
Ν. Χαλκιαδάκης: Η πανδημία οδηγός του τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανοίγουμε προσεκτικά 15 Μαΐου και περιμένουμε μέχρι 15 Ιουνίου να εξελιχθεί θετικά η κίνηση»

Προηγούνται σήμερα οι αφίξεις Ισραηλινών επισκεπτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ενώ από τις 14 του μήνα αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων προς την Κρήτη, όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης αναφέρει στο Ράδιο 98.4.   

Έως τις 15 Ιουνίου εκτιμά ότι θα έχει προσληφθεί και το 90 – 95% των ξενοδοχοϋπαλλήλων εφ’ όσον η πανδημία εξελιχθεί με το ρυθμό που αναμένεται.    

Μ. Τσακαλάκης: Χωρίς μαξιλάρι κρατήσεων το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Αναμένουμε επίσης υγειονομικές διευκρινήσεις για τον τουρισμό

Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων προς τους Υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη, Κωστή Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη, όπως και Γενική Γραμματέα Εργασίας Άννα Στρατινάκη, με τις θέσεις τους για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.  

«Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού και δεν βλέπουμε πώς ακριβώς θα μπορέσουν τα μέλη μας να επαναλειτουργήσουν, ούτε γνωρίζουμε με ποιους όρους αυτό θα συμβεί.  Η ρευστότητα των επιχειρήσεων μας έχει φτάσει στο κόκκινο.  Εδώ και ένα χρόνο τα μοναδικά έσοδα μας προέρχονται επί της ουσίας από τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές. Τα περισσότερα μέλη μας δεν έλαβαν κάποια ενίσχυση μετά από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4.  Πρόκειται για ποσά που δόθηκαν για να καλύψουν υποχρεώσεις του 2020 και σε αυτές εξαντλήθηκαν» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.  

Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ο ΓΓ της ΠΟΞ Μανόλης Τσακαλάκης υπενθύμισε επίσης ότι φέτος ξεκινάμε χωρίς μαξιλάρι κρατήσεων, πως αίτημα τους είναι το άνοιγμα των Ευζώνων για τον οδικό τουρισμό και πως παραμένουν σε εκκρεμότητα υγειονομικές αποφάσεις που δεν έχει διευκρινιστεί πως και πότε θα εφαρμοστούν.

https://www.youtube.com/watch?v=C68XLgkrq00?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News