Σ. Βαρδάκης: Ενίσχυση των Δήμων για την αντιπυρική περίοδο

Απόψεις
Σ. Βαρδάκης: Ενίσχυση των Δήμων για την αντιπυρική περίοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου από την 1η Μαΐου

Από νωρίς φέτος η ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων του νησιού με δύο ελικόπτερα, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου είπε στον 98.4. 

Απαγορεύεται στο παραπάνω διάστημα, οποιαδήποτε καύση στα δάση, στις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, που βρίσκονται σε βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, σε πεδινά και ανώμαλα εδάφη και λόφους της Περιφέρειας Κρήτης.   

* «Θωρακίστε τους Δήμους εν όψει της αντιπυρικής περιόδου» το αίτημα 42 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας, όπως δηλώνει ο Σ. Βαρδάκης στο Ράδιο 98.4.  

Παράλληλα καλούν τους Αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα: ● Πότε θα αποδοθούν στους Δήμους οι οφειλόμενοι Κ.Α.Π., που προορίζονται για την κάλυψη δράσεων πολιτικής προστασίας ; ● Αν θα προκηρυχθούν θέσεις χειριστών, οδηγών και άλλων ειδικοτήτων απαραίτητων για τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων; ● Αν θα τροποποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο, προς διευκόλυνση των ΟΤΑ για τον καθαρισμό και την αποψίλωση οικοπέδων; ● Πότε θα διατεθούν τα αναγκαία πτητικά μέσα πυρόσβεσης στην Κρήτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News