Ν. Χατζόπουλος: Η Κυβέρνηση απαξιώνει τον e-EFKA και καταργεί το σύστημα που δημιούργησε

Οικονομία
Ν. Χατζόπουλος: Η Κυβέρνηση απαξιώνει τον e-EFKA και καταργεί το σύστημα που δημιούργησε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρείς φορές θα πληρώσουμε οι ασφαλισμένοι τις λανθασμένες επιλογές τους»

Τη διαφωνία του με την απόφαση της Κυβέρνησης  να δώσει σε πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους έναντι αμοιβής το έργο της απονομής των εκκρεμών συντάξεων εκφράζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Επισημαίνει πως η τροπολογία που πέρασε έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με το άρθρο 22 παράγρ. 5 του Συντάγματος που προβλέπει ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί αποκλειστική μέριμνα του Κράτους και πως δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σχετικά με την δυνατότητα που δίνει η τροπολογία στους ιδιώτες , να έχουν πρόσβαση και να επεξεργάζονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών , γεγονός που θίγει τον πυρήνα θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων .  

 Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους Βουλευτές επισημαίνει πως απαξιώνετε με αυτό τον τρόπο ο ΕΦΚΑ και καταργείτε το σύστημα ΑΤΛΑΣ που η ίδια δημιούργησε, ζητούν την καταψήφιση της ή την ενεργοποίηση συνταξιούχων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ που γνωρίζουν το αντικείμενο για την εξέταση των 480.000 αιτήσεων - φακέλων.  

«Ακόμα και αν δεν μείνουμε στην προδήλως αντισυνταγματική τροπολογία, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ιθύνοντες ότι, το προβλεπόμενο από την νομοθετική ρύθμιση έργο των ιδιωτών, προβλέπεται ήδη από το φυσικό αντικείμενο συμβασιοποιημένου έργου από τον Οκτώβριο του 2018 για το οποίο ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει 5.700.000 ευρώ» αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News