Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Κερδίσαμε μία μάχη κατά του συστήματος Nutri-Score

Απόψεις
Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου: Κερδίσαμε μία μάχη κατά του συστήματος Nutri-Score

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούμενο να κερδίσουμε τον πόλεμο προς όφελος των Ελληνικών Προϊόντων

Κερδίσαμε μία μάχη, ο πόλεμος συνεχίζεται και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται συνένωση δυνάμεων» η θέση της Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αντιπρόεδρου της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Ράδιο 98.4, αναφορικά με την οριστική εξαίρεση του ελαιόλαδου από την υποχρέωση επισήμανσης μέσω του συστήματος Nutri-Score.   

Η μάχη για την εξαίρεση και των λοιπών προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ, ΕΠΙΠ και μονοσυστατικών τροφίμων, σύμφωνα με την ίδια συνεχίζεται, καθώς στα προϊόντα που απειλούνται συγκαταλέγονται το μέλι και τα γαλακτοκομικά.    

Οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με δήλωσή τους χαιρέτησαν την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τις Επιτροπές Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών και Εμπορίου, με 30 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 2 αποχές.    

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης με σχετική του ερώτηση έχει ήδη αποσπάσει τη δέσμευση της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου ότι δεν έχει ληφθεί καμία συγκεκριμένη απόφαση  σχετικά με το ζήτημα της προωθούμενης νομοθετικής πρότασης για το σύστημα Nutri-Score.  

Υπενθυμίζεται ότι το Nutri-Score τιμωρεί ελληνικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, υποδεικνύοντας στους ευρωπαίους καταναλωτές ότι το κραμβέλαιο ή το λάδι καρύδας ή ακόμα και ανθρακούχα ποτά χωρίς ζάχαρη ως  προτιμότερες επιλογές.  

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρθηκε επίσης στη χρησιμότητα της διαδικτυακής πλατφόρμας Access2Markets, η οποία θα βοηθήσει περισσότερες εταιρείες να αναπτυχθούν, αξιοποιώντας στο έπακρο τις περισσότερες από 40 ΣΕΕ που έχει συνάψει η Ε.Ε. με περισσότερους από 75 εταίρους εκτός της Ε.Ε, αλλά και στην τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Απριλίου και ώρα 16:30 με την Περιφέρεια και τα 4 Επιμελητήρια του νησιού.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News